Sheep on Drugs идват в България!

Pinterest LinkedIn +

Ексцентричните британци от Sheep on Drugs (SOD) идват за участие в София на 20-ти април, научи Avtora.com. До момента, обаче, концертът не е обявен официално от нито един промоутър.

Дуото, създадено през 1990 г. от вокалиста Дънкан Екс (Duncan X) и Лий Фрейзър (Lee Fraser) - клавишни и китара, бързо се налага като фаворит на световната електронна и индъстриъл сцена с хитове като "Motorbike" и "15 Minutes of Fame".

За популярността на Sheep on Drugs допринася и шокиращото им сценично поведение, така и специфичния им музикален стил - смесица от рок, хард техно и нихилистичен пънк.

В края на 90-те Дънкан се оттегля, за да се посвети на кариерата си на професионален татуист, а Лий експериментира със страничния проект Bagman. По това време излиза албумът с ремикси "Nevermind the Methadone" (1997 г.) и "Two for the Show" (1998 г.). През 2002 г. Лий възстановява групата и три години по-късно излиза албумът "F**k", повлиян от експериментите на Лий в областта на денс-музиката.

След неколкократни промени в състава на SOD ветеранът Лий днес нарича себе си с непреводимото словосъчетание "The cunt at the front".
Сподели.