Семейство Милър (The Millers)

Pinterest LinkedIn +

Класически ситком с добри актьори и свеж хумор - понякога това е напълно достатъчно, за да ви задържи пред екрана, да ви оправи настроението и да разнообрази ежедневието ви. The Millers на CBS е точно такъв комедиен сериал и определено заслужава да му отделите време.

Едва ли сте попадали на толкова класически и едновременно с това толкова свеж ситком, откакто приключи Everybody Loves Raymond (Всички обичат Реймънд). В The Millers няма мокюментъри елемент, нестандартни режисьорски решения или сложно преплетени сюжетни линии, но за сметка на това има много хумор и прекрасни актьори. В повечето случаи това е съвсем достатъчно за добър ситком.

Другото, което със сигурност ще ви направи впечатление, са интересните персонажи. Типизирани (без да влизат в клишета) и същевременно достатъчно реалистични, за да са убедителни, но не толкова, че да са скучни, семейство Милър бързо се подредиха сред любимците на телевизионните зрители.

Идеята:

The Millers е създаден по идея на Грег Гарсия (Greg Garcia). Гарсия е създател и на хитовия ситком My Name Is Earl (Моето име е Ъръл) и на не толкова успешния Yes, Dear (Да, мило). И двете поредици обаче се държат доста дълго време в ефир, а за работата си над My Name Is Earl сценаристът печели награди "Еми".

Режисьор на пилотния епизод на The Millers е Джеймс Бъроуз (James Burrows), добре познат на феновете на ситкомите с работата си над Will & Grace (Уил и Грейс), 2 Broke Girls (Без пукната пара) и Mike & Molly (Майк и Моли).

Началото:

The Millers стартира през октомври 2013 година, а пилотният епизод е гледан от повече от тринадесет милиона зрители в САЩ. Сериалът, чийто първи сезон ще се състои от 22 епизода, получава предимно положителни оценки от критиката, особено що се отнася до актьорския състав. В България The Millers се излъчва по FOX.

Историята:

Нейтън Милър (Уил Арнет) е телевизионен репортер и местна знаменитост. Когато признава на родителите си, че се е развел, защото е бил нещастен в брака си, баща му Том (Бо Бриджис) решава да последва примера му и прекратява брака си след 43 години съвместен живот. Решение, което ще се отрази сериозно на Нейтън, защото властната му майка Каръл (Марго Мартиндейл) се мести да живее при него.

Докато Каръл проваля плановете за ергенски живот на Нейтън, Том се мести да живее при дъщеря си Деби (Джема Мейс). Докато Деби и Нейтън могат единствено да се примирят със ситуацията, Каръл продължава да властва над семейството, а Том се бори с предизвикателствата на самостоятелното съществуване.

Героите и звездите:

Уил Арнет (Will Arnett) е най-известен с ролите си в комедийните сериали Arrested Development (Развитие в застой) и 30 Rock. И за двете изпълнения е номиниран за награда "Еми". Ролята му в The Millers е доста различна, но не по-малко добра. Този път той е Нейтън Милър - почти известен, наскоро разведен телевизионен репортер и абсолютен любимец на своята майка. Факт, който ще му изиграе лоша шега.

Впечатляваща, както обикновено, Марго Мартиндейл (Margo Martindale) е от онези актриси, които не просто присъстват на екрана, а буквално го изпълват. Виждали сме я в най-разнообразни роли - както в телевизията (The Americans, Dexter), така и в киното (Beautiful Creatures, August: Osage County). В The Millers на нея е поверена ролята на Каръл Милър - абсолютен и едноличен тиранин в семейството, тя винаги е права, винаги знае кое е най-добре и винаги се налага на останалите. Колкото и да не им харесва това, обикновено наистина е за тяхно добро.

Бо Бриджис (Beau Bridges) вероятно свързвате и с друг много симпатичен комедиен сериал - The Goodwin Games, както и с адвокатския Franklin & Bash и криминалния White Collar. На него е поверена ролята на Том Милър. Безкрайно разсеян и абсолютно неспособен да се справя с предизвикателство да живее без помощта на вече бившата си съпруга, Том все пак е твърдо решен да опита. Това, естествено, води до куп комични ситуации.

Със сигурност сте гледали Джема Мейс (Jayma Mays) в Glee, Heroes или поне в The Smurfs. Очарователна, както обикновено, в The Millers тя е в ролята на Деби. Като всяка по-малка сестра Деби живее в сянката на Нейтън, главно защото, поне що се отнася до кариера, той наистина е по-успешен. Деби живее със съпруга си Адам и дъщеря им и когато Том и Каръл се развеждат, Том остава да живее при тях. В началото Деби е убедена, че баща й е за предпочитане пред властната й майка, но се оказва, че това не е точно така.

Сподели.