SeeMe 2008 обяви LineUp. Над 20 диджеи ще свирят в подлеза пред Централна гара.

Pinterest LinkedIn +

Фестивалът South-East European Music Event (SeeMe) обяви артистите, които ще гостуват в България за третото изданиe на станалия традиционен международен форум. Jeff Mills, Paul Woolford, Eddie Halliwel, Pulpalicious са част от гостите, които ще имат изяви пред българска публика по време на тридневното събитие.

Програмата на фестивала ще включва три парти-вечери, които ще се проведат в най-добрите барове и клубове в София, а финалът ще бъде отбелязан с официалното SeeMe парти в подлеза на Централна жп гара – София на 7 юни.

Официалната парти вечер ще се проведе от 22:00 до 07:00 ч. и ще представлява музикален коктейл от най-доброто, което може да предложи електронната музика. Всичко това ще се случи на 4 сцени с ослепителни декори, анонсираха организаторите.

Засега списъкът с изпълнителите изглежда така: Jeff Mills (САЩ), Paul Woolford (Великобритания), Eddie Halliwel (Великобритания), Punx soundcheck (Великобритания), John O’Callaghan (Великобритания), Jesse Voorn (Холандия), Nosia (Холандия), DJ Goodfellas (Холандия), Parham (Швеция), Ясен Петров (България), Jackrock (България), HMSU DJs (България), DJ Steven (България), Baltazar (България), Doncho (България) и много други, които предстои да бъдат обявени.

Drum & Bass Arena (Великобритания) ще имат своя собствена сцена, на която микрофонът ще бъде в ръцете на Aggers, Subterra, Brookes Brothers, Logan D и MC’s Master X и Evil B.

Освен това ще има и специално изпълнение на Pulpalicious, които са френските DMC шампиони. Те ще представят 5 невероятни DJ събития на живо, спонсорирани от Ortofon.

Визуалните ефекти за вечерта ще бъдат осигурени от Virtual Events (Холандия), които са компания за производство на динамични аудиовизуални ефекти и се занимават основно с дизайн на 3D съдържание и специални техники за прожектиране и презентации.

South-East European Music Event включва и конференция, която създава връзки между професионалисти от музикалната индустрия от региона и отваря врати там, където преди не е имало такива. Част от тази инициатива на SeeMe са теоретични и практически семинари, на които ще се коментират най-новите и горещи теми в музикалната индустрия.

Билети за събитието ще се предлагат в мрежата на Ticketstream Bulgaria от началото на месец май. Цената на първите 500 билета, пуснати в продажба, ще бъде 24 лв., а след това цената в предварителна продажба – 28 лв. Входът на място ще е 32 лв., а феновете, желаещи да закупят VIP билети, ще могат да го направят на цена от 40 лв.

*SeeMe Фестивална програма
22:00 – 07:00 – SEEME представя
Официална SeeMe Фестивална вечер
Място: Подлез, Централна ЖП гара, София

Сцена 1

Йесе Воорн, Холандия /Jesse Voorn,
Jesse Voorn продуцира химна на SeeMe. Парчето е специално създадено за Dance4Life и SeeMe. Той е едно от най-уважаваните имена на холандската клубна сцена. Йесе е и един от посланиците на добра воля към Dance4Life.

Infusion Live, Австралия
“Изключително” е точната дума, която описва изпълненията на живо на Infusion. Групата взима участие в австралийския фестивал Big Day Out и редица други световни фестивали като Кремфийлдс /Creamfields/ и Гластънбъри /Glastonbury/ в Англия.

Еди Халиуел, Англия / Eddie Halliwel, UK
Номер 12 в топ 100 на диджеите в света. Избран за диджей на годината от списание “mixmag” два пъти – веднъж през 2003 година и за втори път през 2006-та. Той е първият диджей, печелил тази титла два пъти. Нарежда се на 17-то място в класацията Топ 100 на списание “DJ Mag” за две поредни години 2005 и 2006. Със собствено шоу по Радио 1 на Би Би Си/ BBC. За първи път в България!

Джеф Милс, САЩ/ Jeff Mills, USA /tbc/
Джеф Милс е легенда! Той е едно от най-големите имена в техно музиката в света. От хард техно, през мек детройски джаз, до фънки трайбъл ритми и футуристична минимал атмосфера, Джеф Милс покрива всички аспекти на техно жанра. Джеф Милс е един от основателите на детройт техното.
 
Сцена 2

Ясен Петров, България
Ясен Петров е диджей от 10 години и е член на най-старото движение за електронна музика у нас – Метрополис. Неговото умение да миксира дълбока прогресив музика с перкусии и тежки басови линии го правят един от най-известните имена на българската електронна сцена и “обичаен заподозрян” в най-големите клубове и партита в цялата страна.

Пол Уолфорд/ Paul Woolford
Пол Уолфорд е резидент на едно от най-известните партита в света “we love Sundays at space” Ibiza. Работи с ди джеи и продуценти като Laurent Garnier, Richie Hawtin, Danny Tenaglia, John Digweed, Pete Tong и др. За първи път в България.

Парам/ Parham
Джон О’Калаган/ John O’Callaghan
Джон О’Калаган е един от най-добрите продуценти на транс музика в света днес. Работил е с имена като Пол Ван Дайк, Армин Ван Бюрен, Тиесто, Джон Аскю и др. Според Анджели и Нелсън, той е бъдещата световна зведа на транса.

Джакрок/ Jackrock
Истинското му име е Христо Иванов. Своята кариера като диджей стартира през 1996 година. Свирил е в едни от най-големите клубове в страната. Продуцира музика заедно с Балтазар. Заедно издават редица авторски плочи, ремикси и CD компилации за различни световни лейбъли, като някои от парчетата им са влизали в сетове на Carl Cox, Sander Van Doorn и др.

Очаквайте още...

Сцена 3

Drum and Bass Arena UK представя: Aggers, Logan D, Brookes Borthers, Master X (MC), Evil B (MC), Subterra. Drum and Bass Arena UK е водеща марка в световната дръм енд бейс сцена. Издават две онлайн списания – “DnB Life”, “Tech”. Четирима DnB и две МС-та обещават да направят уникално шоу. Станете част от най-голямото DnB community в света.

HMSU DJs
С тоталната си отдаденост към дръм енд бейс културата, Konspirator. Mocks, ЕХо, Ogonek и Targy през последните няколко години, категорично се затвърдиха, освен като едни от най-пробивните артисти, но и като утвърдени промоутъри - предпочитана дестинация за парти на почти всички световни дръм енд бейс артисти.

Ноизия/ Nosia
През последните няколко години Noisia се затвърдиха като едни от най-иновативните артисти на световния дръм енд бейс. Диджеи, продуценти, собственици на лейбъл, но преди всичко страстни изследователи на електронната музика, Noisia продължават да демонстрират класа с несекващи участия навсякъде по света.

Pulpalicious
Те са DMC шампионите на Франция в отборните надпревари за 2007-ма година – Pure Alicious. Представяйки на живо реалното приложение на грамофона като музикален инструмент, петимата французи обещават да разходят слушателите от олд-скул хип-хоп до актуални бийтови абстракции в едно ‘живо’ 40 минутно шоу.

Сцена 4 – БГ сцена

DJ Стивън/ DJ Steven
DJ Steven започва професионалната си кариера през 1990 год., силно повлиян от ранните звезди на хип хопа като Grandmaster Flash, Kool Herc и Afrika Bambaataa. През 1997 г. Стивън, група приятели и ди джеи започват да промотират партита под името Метрополис, който сега е най-големият и най-влиятелен промоутър на електронна музика в България. Метрополис правят над 90 гига и турнета със световноизвестни ди джеи. Стивън е избиран за ди джей на България през 1993, 1994, 1997 и 2002.

DJ Балтазар/ DJ Baltazar
Balthazar е един от най-популярните български диджеи. Занимава се с музика повече от 15 години, а като професионален DJ работи от началото на 1998 г. Свирил e във всеки уважаван клуб в страната, на редица големи рейвове, както и в специализирани предавания за електронна музика в различни радио и тв станции. Balthazar & Deep Zone печелят и българското издание на конкурса Евровизия 2008, а през Май 2008 в Белград се състезават от името на България.

DJ Дончо/ DJ Doncho
Сетовете му са повлияни от различни музикални стилове, като алтернатив, хип-хоп, хаус, като това играе голяма роля в атрактивният начин, по който  Дончо смесва диско, фънки, груув и трайбъл хаус. Това е и причината в момента да е един от водещите ди джей на българската сцена, а публиката го възприема изключително добре.
ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ...

SEEME VJ ПОДКРЕПА - VIRTUAL EVENTS, ХОЛАНДИЯ

* Програмата е предварителна. Организаторите си запазват правото на промени в програмата,  като се задължават да предоставят cвоевременно информация за  това на уеб страницата на събитието: www.seeme-sofia.com

Сподели.