Седем часа разлика

Pinterest LinkedIn +

След като стана ясно, че българските криминални сериали имат някакво бъдеще в родния ефир, от bTV решиха да затвърдят позициите си в тази ниша и така се стигна до реализацията на нов сериал, който да допълва "Стъклен дом" и да предложи това, което първият не може.

Идеята

"Седем часа разлика" се фокусира върху няколко сюжетни линии, като някои от тях се развиват в България, а други в Ню Йорк, откъдето идва и заглавието на сериала. Използвайки множеството герои и връзки между тях, продукцията прави дисекция на основните проблеми на държавата ни като корупционните схеми, обхванали съдебната система, връзките на управляващите с криминалния свят и т.н. На фона на драматичните събития я има и любовната нишка. Паралелно със събитията в България виждаме и проблемите на българските емигранти в Ню Йорк и начина им на живот, като се оказва, че българското им минало не е чак толкова далеч.

Началото

"Седем часа разлика" започва излъчването си на 18 септември 2010 г., като сериалът е четвърти, продуциран от bTV след "Тя и той", "Столичани в повече" и "Стъклен дом". Режисьор на сериала е Магърдич Халваджиян, а главни сценаристи са Любен Дилов-син и Милена Фучеджиева. Според създателите на продукцията, тя е базирана на реални лица и събития, което не е учудващо, като се има предвид в колко голяма степен "Седем часа разлика" напомня на нашето ежедневие. Макар да не се споменават имена, публиката лесно може да различи както най-влиятелните властимащи в България, така и най-опасните мафиотски босове в героите от сериала.

Героите и звездите

Михаил Михайлов – Милото (Калин Сърменов) – Милото е може би най-популярният герой от всички сериали в българския ефир. Макар да е от типичните мутри от 90-те години и сред водещите фигури в подземния свят в момента, Милото спечелва любовта на публиката със силната си харизма. Брутален в същността си, Михаил Михайлов прикрива жестокостта си зад фасадата на интелектуалец и виден бизнесмен. Актьорът, който влиза в ролята на Милото, е Калин Сърменов, който по думите му няма нищо общо с персонажа си, но пък за сметка на това се справя изключително добре с превъплъщението.


Таня Стоева (Ваня Цветкова) – Таня Стоева е една от най-близките приятелки на Милото. Силна и независима жена, тя се е издигнала до най-високите постове в съдебната система, като същевременно поддържа връзките си с подземния свят, които обаче не могат да бъдат доказани. Макар и приятелка с Михаил Михайлов, тя слага дъщеря си на първо място сред приоритетите си, а това и донася проблеми, които могат да променят целия й живот.

Боян Стоев (Малин Кръстев) – Добре познатият на българската публика Малин Кръстев влиза в ролята на брата на Таня Стоева, който държи бар в центъра на Ню Йорк. Въпреки че Кръстев е познат предимно с комедийното си амплоа, тук той променя посоката и влиза в много драматична роля. Боян винаги е бил в сянката на сестра си, което и го кара да замине за САЩ в търсене на нов живот. Комплексите му обаче му създават множество проблеми, включително и забъркване с руски мафиоти, които замесват цялото му семейство в играта. 

Иван Иванов (Симеон Лютаков) – Иван Иванов е в ролята на доброто ченге, обвит в мистерия и бягащ от миналото си. Бивш следовател от провинцията, героят се издига до поста прокурор в Софийски градски съд. Вярващ в справедливостта и изключително амбициозен, Иванов се фокусира върху изкореняването на корупцията в съдебната система, а главният му враг е съдийката Таня Стоева. Героят на Лютаков обаче постепенно разбира, че не всичко е черно и бяло, а междувременно миналото му го преследва неотлъчно. 

Распутин (Юрий Ангелов) – Преди работил като театрален актьор, сега след известна почивка, Юрий Ангелов влиза в ролята на руския мафиот Распутин, подвизаващ се в Ню Йорк. Пазещ много тайни, героят не е нито мразен, нито обичан от публиката. Намесвайки се в отношенията на българските емигранти в Ню Йорк, Распутин неволно въвлича и персонажи като Милото и Таня Стоева в интригите си, което допълнително усложнява взаимоотношенията между тях. 

Историята

В "Седем часа разлика" наблюдаваме събитията, обвързващи няколко български семейства. Докато в България подкупната съдийка Таня Стоева се опитва да балансира между семейството, работата и приятелството си с мафиотския бос, в Ню Йорк брат й се забърква с руската мафия, като повлича и близките около себе си. Покрай всичките интриги, срещаме невъзможната любов между момче и момиче, както и трудностите, които преживяват българските емигранти в Ню Йорк. 

Любопитни факти и цитати

В сериала имат гост-участия множество български звезди като Устата, Софи Маринова, както и друга фолкпевица - Бони, която играе медицинска сестра, грижеща се за Михаил Михайлов - Милото, докато той е в болницата.

Пилотният епизод на "Седем часа разлика" привлича внушителната публика от 1,2 милиона зрители пред екраните, като почти полвината са от младата аудитория, на възраст между 18 и 34 години.

Двама от главните актьори в сериала - Ваня Цветкова, в ролята на Таня Стоева, и Ники Сотиров, в ролята на Пол Станков, са за втори път заедно, като преди "Седем часа разлика" участват във филма "Комбина" от 1982 г. 

Според един от сценаристите на сериала - Любен Дилов-син, голяма част от героите в сериала са вдъхновени от истински фигури от подземния свят в България, както и от лица от политическия елит на страната.


Сподели.