Sean Kingston ще изиграе Notorious B.I.G.

Pinterest LinkedIn +

Новоизгряващата R&B звезда Шон Кингстън (на снимката, Sean Kingston) е избран да изиграе ролята на покойния рапър Notorious B.I.G. в биографичната лента с работно заглавие "Untitled Notorious B.I.G. Project".

Певецът, който доминира в чартовете това лято с песента "Beautiful Girls", е получил главната роля след кастинг.

"За първи път чух за този филм от моя мениджмънт. Те ми предложиха да ида на прослушване, където се срещнах с режисьора и си допаднахме, а сега той ми се обади да ида и да се снимам във филма", коментира Кингстън, цитиран от hollywood.com.

Режисьор на лентата е Джордж Тилмън младши (George Tillman Jr.), а сценарият е поверен на Реджи Рок Байдъууд (Reggie Rock Bythewood) и Чео Ходари Кокър (Cheo Hodari Coker). На продуцентския стол ще седне не кой да е, а именно рап звездата Шон "Диди" Комбс (Sean "Diddy" Combs).

В биографичната лента ще вземат участие още майката на Notorious - Волета Уолъс (Voletta Wallace) и двамата продуценти на покойния рапър Уейн Бороу (Wayne Barrow) и Марк Питс (Mark Pitts), като и тримата ще изиграят самите себе си.

Премиерата на филма се предвижда за 2009 г., а снимките трябва да започнат още тази есен.

Междувременно самият Силвестър Сталоун (Sylvester Stallone) режисира документален телевизионен филм за рапъра, в който Snoop Dogg и Шон "Диди" Комбс ще играят самите себе си.

Notorious B.I.G., чието истинско име е Кристофър Уолъс (Christopher Wallace), беше убит през март 1997 г. по време на парти в Лос Анджелис.
Сподели.