Scream се завръща като сериал на MTV

Pinterest LinkedIn +

Култовият хорър Scream (Писък) ще се завърне под формата на сериал в ефира на MTV, като телевизията вече преговаря с Уес Крейвън (Wes Craven) за режисурата на пилотния епизод.

Според The Hollywood Reporter ако пилотният едночасов епизод се представи добре пред публика, MTV ще поръчат пълен сезон, който се очаква на малкия екран през лятото на 2014 г.

Трансформирането на популярната филмова поредица в телевизионна вероятно е единствената възможност за оцеляване на отрочето на Крейвън, след като последната (четвърта) част отбеляза рекордно ниски приходи в боксофиса.

Все още няма информация дали сценаристът на поредицата Кевин Уилямсън (Kevin Williamson) ще се завърне за написването на новия сериал, но проектът би спечелил от това, като се има предвид, че Уес Крейвън подели славата около франчайза в средата на 90-те именно със сценариста.

MTV от своя страна вече доказа, че в ефира й има място за телевизионни сериали с поредиците Teen Wolf и Awkward, които са едни от най-гледаните сред по-младата аудитория, така че тепърва предстои да се разбере дали Scream има бъдеще на малкия екран.

Сподели.