Създателите на Age of Conan, The Secret World обявиха нова LEGO MMO игра

Pinterest LinkedIn +

Норвежката компания Funcom, производител на популярни масови онлайн мултиплеър ролеви игри като Age of Conan, Anarchy Online, The Longest Journey и предстоящата The Secret World, обяви, че започва работа по MMORPG адаптация на поредицата LEGO Minifigures.

Става дума за колекционерската серия играчки-човечета на световния лидер в производството на пластмасови строители – LEGO, която включва всевъзможни фигурки – от леприкони и рицари, през астронавти и компютърни програмисти, до пънкари, рапъри и хипита.

"В момента пазарът на онлайн забавления, ориентирани към цялото семейство, но най-вече към децата и тийнейджърите, прелива от потенциал. За нас, като производител на игри и като компания, е изключително вълнуващо да започнем да работим със световноизвестен бранд, какъвто е LEGO, за да създадем масова онлайн мултиплеър игра именно за тази аудитория", казва се в изявлението на Тронд Арне Аас – изпълнителен директор на Funcom.

В началото на тази година, само 15 месеца след премиерата си, преустанови съществуването си друга MMO игра, базирана на същия бранд - LEGO Universe.

Сподели.