На какво мирише капитализмът? Можете да разберете срещу 2 хиляди паунда!

Pinterest LinkedIn +

Британският производител на свещи "Flaming Crap" пусна нов продукт с аромат на богатство. Любопитната новина съобщи порталът "Hypebeast".

Става въпрос за лимитирана серия свещи, наречени "Мирише на капитализъм" ("Smells like Capitalism"). Един брой от ароматния артикул се продава на цена 2021 лири стерлинги на сайта на производителя. В описанието на продукта се отбелязва, че свещта е направена от рециклирани материали и вегански восък от соя, а времето за изгарянето й е 30 часа.

Създателите на продукта подчертават, че свещта мирише на кожен портфейл и на пари. "С аромата на пълен, здрав кожен портфейл и с фините тонове на британски стерлинги успяхме да уловим точно това, на което мирише капитализмът" - твърдят производителите. Според тях именно това е ароматът на богатството. "Можете да похарчите трудно спечелените си пари и да вземете свещ, която мирише на тях", се казва още в рекламното описание.

От сайта става ясно, че всички пари от продажбата на тези свещи ще бъдат насочени към фондове за подпомагане на бездомни и бедни хора във Великобритания и специално в "родния Йоркшир", за да продължат да вършат всички "страхотни неща, които правят и досега по време на пандемията".

Не за пръв път на пазара се пускат странни ароматни свещи. През януари 2017 г. дизайнерът Карл Лагерфелд създаде такава свещ от името на неговата котка. На нея беше изобразен домашният любимец на германеца, а в аромата се преплитаха нотки на канела, розов пипер, кехлибар и мускус.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.