Създадоха футуристичен плеър за стари аудио касетки (видео)

Pinterest LinkedIn +

Уникалната машинка се побира във всеки джоб.

Повечето млади хора днес дори не си и спомнят, но преди 20-ина или 30 години най-модерното средство за слушане на музика бяха пластмасови касетки с магнитна лента, които можеха да се слушат само в определена последователност и след това просто трябваше да се обърнат от другата страна.

А ако все пак случайно у вас са останали такива касетки, вече има и интересна нова джаджа, с която можете да ги прослушвате. Тя се нарича Elbow и беше представена от дизайнерското студио Yoo.

Любопитното при нея е, че за разлика от старите касетофони тя е изключително малка, по-малка дори от популярните уолкмени. Дори касетката не се поставя в нея, защото на практика плеърът е по-малък от самата касета.

Вместо това, както се вижда в клипа, той се поставя върху нея и започва да върти лентата, както и да възпроизвежда звук. Снабден е с изход за слушалки и бутон за увеличаване на звука.

А най-хубавото е, че разполага и с микро USB порт, с който прослушваната музика от касетката може да се прехвърли на компютър или друго устройство.

Това устройство има поне едно възможно приложение − чрез него можем да прегледаме какво има на старите ни касетки и да го цифровизираме. Иначе просто не е ясно за какво ни е тази иначе симпатична джаджа, след като цялата съвременна музика е достъпна свободно в YouTube, Vbox, Spotify и къде ли още не.

Сподели.