Съпругата на Лиъм Нийсън - актрисата Наташа Ричардсън почина

Pinterest LinkedIn +

Съпругата на Лиъм Нийсън (Liam Neeson) - британската актриса Наташа Ричардсън (Natasha Richardson) почина на 18 март вечерта на 45-годишна възраст вследствие на ски инцидента, който претърпя преди дни. Смъртта й бе официално потвърдена от говорителя на семейството - Алан Нийроб (Alan Nierob).

"Всички сме в шок от трагичния край на Наташа. Лиъм Нийсън и членовете на семейството благодарят на всички за подкрепата в този изключително тежък за тях момент", се посочва в прес-съобщение до медиите.


Ванеса Редгрейв и Лиъм Нийсън напускат болницата Lenox Hill в Ню Йорк, в която почина Наташа Ричардсън

Наташа Ричардсън пострада по време на урок по ски в курорта Мон Тремблан. След като първоначално тя отказва да получи медицинска помощ, състоянието й се влошава и изпада в мозъчна смърт. Ричардсън е транспортирана до дома си в Ню Йорк, където близките й да се сбогуват с нея.

Наташа Ричардсън е дъщеря на носителката на "Оскар" - Ванеса Редгрейв (Vanessa Redgrave). Снимала се е в над 30 филма, по-известните от които са "Капан за родители", "Neil", "Maid in Manhatton" и др. Носителка е на наградата "Тони" за най-добра актриса за участието си в мюзикъла "Кабаре" (1998).


Наташа с двете си деца

От 1994 г. е омъжена за колегата си - ирландския актьор Лиъм Нийсън, от когото има двама сина - Майкъл и Даниел.

Биографията на Наташа Ричардсън в IMDB

Сподели.