Samsung Galaxy Note 2 – за тези, които искат таблет и смартфон в едно

Pinterest LinkedIn +

Когато беше анонсиран през есента на миналата година, Samsung Galaxy Note изглеждаше като доста странна птица. Сравнително популярните днес 7-инчови таблети, заемащи нишата между смартфоните от висок клас и таблетите от класа на iPad/Asus Transformers/Galaxy Tab 10.1, все още правеха първите си стъпки и появата на устройство от неидентифициран тип като Note обърка анализаторите.

Самите Samsung подходиха хитро и ловко избягваха причисляването на новия си модел в някоя от познатите категории. Така за времето на съществуването си Note не беше позициониран твърдо нито като таблет, нито като смартфон.

Днес, след тежкия удар под кръста, който понесоха от Apple, корейците явно вече не са чак толкова палави и наследникът на Note е ясно обозначен като "смартфон".

Което пък си е доста странно, тъй като така дефиниран Note 2 е сериозна заплаха за все още новия Galaxy SIII, тъй като предлага на практика всичко, което има и той, но с една ключова дума в добавка: "повече"!

Да започнем от дисплея – Super AMOLED с брутално качество, диагонал от 5.5 инча и резолюция от 720 x 1280 пиксела. Процесорът е четириядрен Exynos от последно поколение, с тактова честота от 1.6 GHz в комбинация с 2 GB оперативна памет. Прибавяме двете камери – 1.9 МР фронтална и 8МР тилова, и получаваме един наистина впечатляващ и дяволски бърз телефон, който (колкото и странно да звучи) има само един недостатък – размера!

Единственото, с което може да ви спечели Galaxy SIII пред Note 2, е фактът, че 5.5 инча са си дяволски много, ако трябва да ги долепите до ухото си и да говорите – просто изглежда странно и донякъде нелепо.

В същото време, ако не сте чак такъв традиционалист и решите просто да използвате безжични слушалки с мини микрофон за разговорите, ще останете безкрайно доволни от това, което Note 2 има да ви предложи.

Samsung са запазили опцията за фина навигация с помощта на S Pen стилус (която беше нещо като запазена марка на първия Note). Освен това са екипирали новия модел с модернизирана батерия с капацитет 3100 mAh и функция за съкратено зареждане.

Друга интересна изненада се крие във факта, че Note 2 идва с последната версия на операционната система Android - 4.1 Jelly Bean, която, забележете, Google създадоха специално за използване по-скоро в таблети, отколкото в класически смартфони.

Иначе казано, Note 2 завършва това, което предшественикът му започна, а именно пионерския опит на Samsung да предложат най-доброто от два свята – този на таблетите и на съвременните "умни" телефони, но в едно компактно, гъвкаво и универсално устройство.

Така че, ако размерите не ви притесняват и се колебаете между таблет и смартфон, спокойно можете да заложите на удобството, което Note 2 предлага. В крайна сметка той ви спестява разнасянето на две устройства едновременно, предлагайки функциите "две в едно".


Сподели.