Самолети (Planes)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 92 мин. Режисьор: Клай Хол Сценарист: Джефри М. Хауард С гласовете на: Вал Килмър, Антъни Едуардс, Приянка Чопра, Тери Хатчър и др. Анимация

За филма:

Поредното шеметно 3D приключение от Disney. Planes е режисиран от Клай Хол, познат с работата си над анимационния сериал King of the Hill и Tinker Bell and the Lost Treasure. Сценарият пък е поверен на Джефри М. Хауард (Tinker Bell). Planes е първа част от предстояща трилогия, а самолетчетата, чиято история се разказва, визуално доста напомнят за друг хитов анимационен франчайз - Cars (Колите) на Pixar.

Симпатичните анимационни персонажи са озвучени от цяло съзвездие актьори начело с Вал Килмър (Batman Forever, Kiss Kiss Bang Bang), който не за пръв път подарява гласа си на рисуван персонаж - дублирал е роли и в The Prince of Egypt и Delgo. Партнират му Приянка Чопра (Don), Тери Хатчър (Desperate Housewives) и Антъни Едуардс (ER, Zero Hour).

Историята:

Дъсти е малък селскостопански самолет, който мечтае да участва в най-вълнуващото околосветско въздушно състезание в историята. От осъществяването на мечтата му го делят само две дребни подробности - изобщо не е проектиран като състезателен самолет и освен това го е страх от високо. Въпреки това обаче е готов на всичко, за да постигне мечтата си.

Сподели.