Sam Smith - In the Lonely Hour

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Поп рок adult contemporary, left-field поп Лейбъл: Capitol Records Дата на издаване: 26 май 2014 (16 юни в САЩ) Държава: Великобритания AllMusic рейтинг: 3,5/5

Загнездващият се в съзнанието хит Latch на Disclosure от 2012 година представи на феновете Сам Смит - роденият в Лондон, щедро надарен с темброва палитра и диапазон вокалист в тоталния хит на лято 2013 – La La La на Naughty Boy.

Израснал с музиката на титаните на блуса Чака Кан, Лутер Вандрос и Уитни Хюстън, Сам Смит като че ли с лекота е стигнал до своя собствен уникален "почерк", с който е подписал всяко от парчетата, включени в дебютния му албум In the Lonely Hour.

Синглите Money on My Mind и Stay with Me подготвиха появата на In the Lonely Hour (вторият премина границата от 1 млн. продадени копия само в САЩ месец след масовото му разпространение там), а значителна роля за покачване на очакванията към записа изиграха и титлите, с които критиката удостои Смит в началото на 2014 година - Critics' Choice от BRIT и Sound of 2014 от BBC.

Непосредствено след дебюта му на Острова In The Lonely Hour бе обявен за най-бързо продаваният запис на британския пазар от началото на 2014 година, а в САЩ Смит разби рекорда за най-много продадени копия от албум (166 000) на британски изпълнител в рамките на една седмица в 23-годишната история на SoundScan.

Траклист:


Money on My Mind
Good Thing
Stay with Me
Leave Your Lover
I'm Not the Only One
I've Told You Now
Like I Can
Life Support
Not in That Way
Lay Me Down


Сподели.