Сам Райли ще е Айвънхоу в нов филм за легендарния рицар

Pinterest LinkedIn +

Английският актьор Сам Райли (Sam Riley), познат на публиката от биографичния филм за Йън Къртис – Control ("Контрол"), ще играе главната роля в нова филмова интерпретация на романа на Уолтър Скот – Ivanhoe ("Айвънхоу").

Режисьор на лентата ще е Йейн Софтли, който има зад себе си sci-fi драмата K-PAX, както и приключенския Inkheart ("Мастилено сърце") с Брендън Фрейзър (Brendan Fraser).

Историята ще разказва за рицаря Уилфред от Айвънхоу, който при завръщането си от кръстоносните походи е поставен в конфликт между принц Джон и крал Ричард. В историята има романтична линия, конфликти между Айвънхоу и баща му, както и много други сюжетни линии, които предполагат възможност за страхотна историческа драма, като участие в сюжета има дори легендарният Робин Худ.

Преди да започне снимките за Ivanhoe, Сам Райли ще участва в Maleficent заедно с Анджелина Джоли (Angelina Jolie), както и във фентъзи трилъра Byzantium, в който ще си партнира с Джема Артертън (Gemma Arterton) и Сърша Ронан (Saoirse Ronan). Последният ще излезе по екраните тази година, но все още няма обявена премиерна дата.

В близките месеци в световен мащаб ще бъде разпространен и On The Road - екранизация на едноименния роман на Джак Керуак, в която Райли си партнира с Кирстен Дънст, Кристън Стюарт, Виго Мортенсен и др.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели.