Сай-фай екшънът "Star Trek" отнесе "X-Men Origins: Wolverine" от първото място в Америка

Pinterest LinkedIn +

Премиерният сай-фай екшън "Star Trek" застана на лидерското място в американския боксофис веднага след излизането си на голям екран.

Продуцент и режисьор на лентата е Дж. Дж. Ейбрамс (J.J. Abrams), който е филмирал единадесетия филм, базиран на популярния телевизионен сериал. Главните роли се изпълняват от Крис Пайн (Chris Pine), Ерик Бейна (Eric Bana), Уинона Райдър (Winona Ryder) и Закари Куинто (Zachary Quinto). Сценарият проследява бунтара Джеймс, който е приет в Звездния флот. Заедно с него там влиза и полу-човека Спок, който е първия от вида си приет на това място. Двамата стават част от екипажа на кораба "Ентерпрайс", с който трябва да спасят Галактиката.

 


Втората позиция е за "X-Men Origins: Wolverine". Продукцията на режисьора Гевин Худ (Gavin Hood) отстъпи първото място, но въпреки това се излъчва в 4100 щатски киносалона. Звездните имена на афиша на филма са на Хю Джакман (Hugh Jackman), Лив Шрайбър (Liev Schreiber) и Раян Рейнолдс (Ryan Reynolds). Техните персонажи са част от историята за двамата братя Логан и Виктор, които са родени мутанти. Те стават част от правителствен проект, но отвратен от кръвопролитията, Логан напуска. Двамата братя се изправят един срещу друг, и за да отмъсти за смъртта на приятелката си Логан се подлага на генна трансформация, която го превръща в неразрушимия Върколак.

 

"Ghost of Girlfriends Past" е комедия с участието на холивудските знаменитости Матю Маконъхи (Matthew McConaughey), Майкъл Дъглас (Michael Douglas) и Дженифър Гарнър (Jennifer Garner). Режисьор на лентата е Марк Уотърс (Mark Waters), който е заснел небрежния начин на живот на фотографа Конрад. Той успява да преспи с всеки модел, който снима и после да го зареже. Неговият брат скоро ще се жени и Конрад решава да го убеди, че прави огромна грешка. Нощта преди церемонията се случва нещо необяснимо, защото на Конрад му се явяват три призрака. Те му показват неговото минало, настояще и обвито в самота бъдеще, ако продължава да живее и действа по същия начин.

 

На четвъртото място този уикенд е трилъра "Obsessed". Продукцията на режисьора Стив Шил (Steve Shill) за три седмици на екран успя да инкасира 36 млн. долара печалба на продуцентите си. Али Лартър (Ali Larter), певицата Бийонсе Ноулс (Beyonce Knowles) и Айдрис Елба (Idris Elba) изпълняват главните роли в трилъра, чието действие се върти около кариерата и брака на Дерек Чарлс. Той се радва на повишението си в службата и чудесната си съпруга. Всичко това е застрашено от новата му подчинена Лиса, която е обсебена от Дерек. Той се поддава на изкусителната Лиса, но когато решава да сложи край на тази афера живота му е застрашен от действията на обсебената му колежка.

 

Месец след премиерата си комедията "17 Again" продължава да се радва на сериозен зрителски интерес. Действието проследява звездата на гимназията Майк О’Донъл, който е убеден, че го чака бляскаво бъдеще. Всичко това е променено от приятелката му Скарлет, която забременява от него. Години по-късно Майк е в средата на 30-те и крайно неудовлетворен от развитието на живота си. Съдбата му дава неочакван шанс, когато той се събужда една сутрин отново на 17, и осъзнава, че може да започне всичко отначало. Зак Ефрън (Zac Efron), Матю Пери (Matthew Perry) и Лесли Ман (Leslie Mann) изпълняват главните роли в комедията на режисьора Бър Стийр (Burr Steers).

 

Директно на шестата позиция в класацията за най-гледани филми в Северна Америка влиза криминалната комедия "Next Day Air". Лентата е дебют за цветнокоция режисьор Бени Бум (Benny Boom), който до момента е снимал само клипове на 50 Cent и Nas. Ролите във филма му се изпълняват от Мос Деф (Mos Def), Майк Епс (Mike Epps), Сиско Рейес (Cisco Reyes). Лео разнася пратки по домовете, но обърква адреса и доставя пратката на грешно място. Там се намират дребните мошеници Броди и Гъч, който отварят пакета и откриват кокаин на стойност 150 хил. долара. Те веднага започват да търсят на кого да го продадат, докато мафията изпраща хората си да намерят пакета.

 

С едно място надолу, спрямо миналата седмица, пада биографична драма "The Soloist". Джейми Фокс (Jamie Foxx), Робърт Дауни-Джуниър (Robert Downey Jr) и Катрин Кийнър (Katherine Keener) са големите имена в каста на филма на режисьора Джо Райт (Joe Wright). Сценарият проследява драматичната съдба на виртуозния цветнокож цигулар Натаниел Айерс, който развива шизофрения и това проваля кариерата му. Той започва да свири по улиците, където обстоятелствата го срещат с журналиста Стив Лопес. В началото той е заинтересован от съдбата на музиканта, като единственото което вижда, е добра статия за вестника си. С времето Лопес осъзнава истинската драма на цугуларя.

 

Осмата позиция е за високобюджетната анимация "Monsters vs. Aliens", която продължава да се радва на огромно зрителско внимание. Озвучена с гласовете на актьорите Рийс Уидърспуун (Reese Witherspoon), Кийфър Съдърленд (Kiefer Sutherland) и Рене Зеуегър (Renee Zellweger), анимацията е режисирана от тандема Роб Летърман (Rob Letterman) и Конрад Върнан (Conrad Vernon). Продукцията проследява таен правителствен проект, който събира на едно място всякакви земни мутанти. Земята е нападната от враждебни извънземни и правителството вижда, че единствената надежда за планетата са земните "чудовища". Те са освободени и изпратени в битка срещу нашествениците.

 

Пълнометражният документален филм "Earth 2009" се излъчва в 1800 щатски киносалона. Заснета с бюджет от 15 млн. долара продукцията е най-скъпият подобен филм правен досега. Режисьорският тандем Аластир Фотъргил (Alastair Fothergill) и Марк Линфилд (Mark Linfield) са филмирали живота и миграцията на четири животински вида, който се борят с природата за оцеляването си. Документалната лента е продуцирана от ВВС и е озвучена с гласовете на актьорите Джеймс Ърл Джоунс (James Earl Jones) и Патрик Стюърт (Patrick Stewart). Самите снимки за филма с крайна дължина от 90 минути са продължили няколко години.

 

Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за музикалната комедия "Hannah Montana: The Movie". Питър Челсъм (Peter Chelsom) е режисьор на филма, в който играят Майли Сайръс (Miley Cyrus), Ванеса Уилямс (Vanessa Williams), Емили Осмънт (Emily Osment) и Били Рей Сайръс (Billy Ray Cyrus). Комедията разказва за двойнственият живот на Майли, която в обществото е позната, като тийн-идола Хана Монтана. Нейният баща и мениджър Роби, вижда че от славата момичето започва да губи самоличността си и решава да я заведе в родния си град. Той иска да покаже на Майли коя е всъщност и кои са истинските важни неща в живота.Боксофис класация на Северна Америка за периода 8–10 май:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1.  "Star Trek" $ 150 млн. $ 77 млн.
2. "X-Men Origins: Wolverine" $ 150 млн. $ 130 млн.
3. "Ghosts of Girlfriends Past" $ 50 млн.

$ 30 млн.

4. "Obsessed" $ 20 млн.

$ 56 млн.

5. "17 Again" $ 30 млн. $ 54 млн.
6. "Next Day Air" $ 10 млн. $ 4 млн.
7. "The Soloist" $ 60 млн. $ 24 млн.
8. "Monsters vs. Aliens"

$ 165 млн.

$ 187 млн.
9. "Earth 2009" $ 15 млн. $ 26 млн.
10. "Hannah Montana: The Movie" $ 35 млн. $ 74 млн.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.