Съдружник на адвоката на Ванко 1 - арестуван за подкуп

Pinterest LinkedIn +

Арестуваха пловдивския бизнесмен Илия Тачев в момент на даване на подкуп на свидетелки по утрешното дело срещу Ванко 1. Задържаният е съдружник на адвоката на рапъра, Иван Радичев. Пред Дарик радио юристът заяви, че научава новината от медиите.


На последното заседание на Пловдивския апелативен съд, пред който осъденият на 12 години затвор Ванко 1, баща му и братовчед му обжалват наказанията си, важна свидетелка промени показанията си в полза на рапъра. Тогава от апелативна прокуратура обещаха сензационни разкрития за възпрепятстване на правосъдието.

Илия Тачев е задържан при специализирана полицейска акция на РДВР-Пловдив, ръководена от Върховната касационна прокуратура и главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. По информация на служители от полицията, в Пловдив се правят опити свидетелите по делото да бъдат принудени да оттеглят показанията си, за да бъде освободен Ванко 1.

Задържаният е бивш полицейски офицер - от Регионално звено “Сигурност” към РДВР – Пловдив. Тачев е заподозрян в оказване на натиск върху две от свидетелките. Според информацията, момичетата са взели по 7 500 долара, за да променят показанията си пред съда. Той се е опитал да въздейства и върху служител на спецслужбата, който е трябвало да не допусне явяването на свидетелките по делото - твърди източникът на Дарик радио. Малко преди ареста, юристът Радичев е посъветвал Тачев да изчезва от Пловдив. Тачев и Радичев имат общ бизнес и са съсобственици на ресторант “Виали” в квартал “Гагарин” в Пловдив.

Инфо: Дарик Радио
Сподели.