Събитието (The Event)

Pinterest LinkedIn +

В повечето научно-фантастични сериали извънземните значително се различават от хората. Доста по-плашещи биха били, ако изглеждаха точно като нас. Дори все още да не сте съгласни с подобно твърдение след като гледате The Event на NBC вероятно ще сте по-склонни да го приемете за вярно. Защото има нещо много зловещо в невъзможността да различиш враговете от приятелите. Особено когато тази разлика не винаги е определяна от това към кой вид принадлежиш.

Представете си свят, който на пръв поглед съвсем прилича на нашия. Свят, в който зад привидно обикновени събития се крие зловеща световна конспирация.

В The Event се преплитат политически интриги, фантастика и трилър, а сюжетът, изпълнен с неочаквани обрати, със сигурност ще успее да задържи вниманието ви. Епизодите са с изключително интересна композиция, в която различните сюжетни линии се преплитат, пречупени през различните гледни точки на персонажите.

Идеята:

The Event е създаден по идея на Ник Уолтърс (Nick Wauters), който е сценарист и продуцент на сериала и познат на телевизионните фенове с работата си над хитови заглавия като Eureka и The Vampire Diaries.

В основата на сюжета е заложена идеята за извънземна цивилизация, чието присъствие на Земята се пази в тайна или поне така изглежда в началото. В действието са вплетени много ретроспекции, чиято основна цел е да изградят по-ясно образите на персонажите.

Началото:

The Event стартира по NBC през септември 2010 година, а пилотният епизод е гледан от над десет милиона зрители. Високият зрителски интерес към поредицата се задържа през първите четири епизода и телевизията продължава излъчването цял сезон - двадесет и два епизода. До финалния епизод на сериала през май 2011 година обаче гледаемостта на поредицата значително намалява и NBC решават да не поръчват втори сезон.

У нас The Event се излъчва по Diema и Kino Nova. Въпреки че е спрян, сериалът успява да си спечели множество верни фенове и дълго време се носят слухове, че може би ще бъде продължен по друга телевизия, но поне до момента това все още не се е случило.

Историята:

Шон Уокър (Джейсън Ритър) заминава на круиз с приятелската Лейла (Сара Рьомер) и смята да й предложи брак. По време на почивката обаче Лейла е отвлечена и Шон се впуска в рисковано търсене, готов на всичко, за да я спаси. Търсене, което ще му разкрие една от най-добре пазените тайни в американската история и заговор, по-мащабен, отколкото е способен да си представи.

По същото време президентът на САЩ Елиъс Мартинес (Блеър Андъруд) научава за съществуването на мистериозна група затворници, прекарали повече от половин век в изолиран затвор в Аляска без да остареят. Техният загадъчен лидер София (Лора Инес) обещава да му сътрудничи, но възнамерява единствено да го използва, за да постигне целите си.

На пътя й обаче се появяват неочаквани препятствия, защото Мартинес и Шон Уокър са по-умни, отколкото си е мислела. Съвсем скоро за всеки от тях става наистина трудно да разбере на кого може да вярва.

Героите и звездите:

Джейсън Ритър (Jason Ritter), когото феновете на сериалите вероятно свързват със заглавия като Gravity Falls и Parenthood, е в ролята на Шон Уокър. Уокър е обещаващ компютърен програмист, който планира да предложи брак на приятелката си Лейла, докато двамата са на круиз. Пътуването им обаче се обърква сериозно, когото Лейла е отвлечена, а баща й Майкъл (Скот Патерсън) е замесен в опит за атентат срещу президента.

Блеър Андъруд (Blair Underwood), на когото е поверена ролята на президент Елиъс Мартинес, е двукратно номиниран за "Златен глобус" и известен с ролите си в хитови сериали като Sex and the City, In Treatment и Dirty Sexy Money.

Мартинес е изключителен политик, чието желание да освободи дълго държаните в плен хора на София се оказва едно от най-важните решения в живота му и довежда до събития, които не е подозирал, че ще предизвика. Той постепенно открива не само истината за мистериозните затворници, но и за хората, които го заобикалят и на които е смятал, че може да се довери.

Лора Инес (Laura Innes), която повечето от вас вероятно са гледали в ER (Спешно отделение), а миналата година и в Awake с Джейсън Айзък (Jason Isaacs), е в ролята на София. Тя е лидер на мистериозната група затворници в Аляска. Безкомпромисна и готова на всичко в името на хората си, София е изключително сложен и противоречив персонаж.

След като прекарва в доброволно изгнание в Аляска повече от половин век (тя и хората й попадат там през 1944 година), за да осигури надеждно прикритие за онази част от спътниците си, които са успели да избегнат затвора и живеят сред хората, тя се надява, че ще успее да ги върне у дома. Оказва се обаче, че повечето от тях не желаят да се връщат.

Сподели.