С две крачки пред конкуренцията в роботите за стъкла и комбинираните роботи

Pinterest LinkedIn +

Умните домове са концепция, която все повече допада на българския потребител. След първите прахосмукачки роботи, на пазара у нас се появиха и редица други иновативни смарт уреди, с които домакинските задължения става по-лесни от всякога. Но спестяването на време и усилия съвсем не е единственият елемент, с който умните уреди печелят сърцата и портфейлите ни. Идеята за постигане на максимална степен чистота и хигиена става нещо като фикс идея за всички нас, живеещите в условия на пандемия и опасности за здравето ни, дебнещи отвсякъде.

А бактериите и микробите съвсем не са само по подовата настилка. Те са и по килимите, но и по стъклата. И за да им отговорят подобаващо производителите на смарт устройства за почистване са готови с иновативните си решения – смарт комбинирани роботи, които вече чистят и теракота, и килимите, както и революционни уреди за стъкла и прозорци.

След като роботите за стъкла и комбинираните уреди навлязоха на пазара, беше въпрос на време големите производители в сектора с умни уреди да започнат неистова конкурентна битка помежду си. Нямаме данни за настроенията на потребителите, но знаем едно със сигурност – има една фирма, която успява почти през цялото това време на клатушкащо се изменение на процент държан пазарен дял и ръст в печалбите да бъде с две крачки пред останалите.

Накратко – запознайте се с Hobot, тоталният лидер в областта на роботите за прозорци и комбинираните почистващи роботи

В началото бе Hobot 298 – уникален робот за стъкла, който за първи път показа колко по-удачно е този тип уреди да бъде с вграден контейнер и с ултразвуково разпръскване на почистващия препарат. Благодарение на тази иновативна технология стъклото бива едно, покрито равномерно с почистващата течност и две, 100% дезинфекцирано, без да бъде пропуснат и наномилиметър. Но с тези подобрения Hobot сякаш не останаха достатъчно доволни от себе си и със скоростта на светлината заляха пазара с новия си уред за прозорци, Hobot 2S. А той пристигна с допълнителни модификации, които поставят марката на челни позиции в нишата с умни уреди за стъкла. Hobot 2S разполага не с един, а с два вградени контейнера. И, разбира се, както се досещате, всеки от тях е с вградена ултразвукова пръскачка. Какво означава това за нас, потребителите? Означава, че в която и посока да се движи уреда –напред или назад, наляво или надясно – той ще впръсква от почистващата течност 4 пъти по-равномерно от преди, а и ще почиства минимум 10 пъти по-добре. В допълнение, Hobot 2S мощността е трикратно увеличена, с което ефектът за постигане на перфектна хигиена сякаш се превръща в недостижим за останалите конкуренти на пазара. Но най-уникалното в подобрението на бившия Hobot 298 е, че неговият наследник в лицето на 2S е много по-компактен и удобен за съхранение. Hobot 2S е с корпус едва 8 сантиметра височина. И с тази си конструкция смарт уредът е по-гъвкав от всякъде, така че в случай че имате външни щори, вече няма какво да го мислите. Роботът ще се справи с тях и ще почисти стъклата безупречно добре! Добавете към това и новите квадратни датчици, които позволяват да се измият и ъгловите пространства, и сякаш получаваме наистина идеалния робот за прозорци, а?

Но после дойде и иновативният комбиниран робот от Hobot

Legee 7 е истински шедьовър в сектора с комбинирани роботи. Но преди да обясним защо нека ви кажем няколко думи за неговия предшественик, Legee 688. Защото всичко, което има Legee 688, е налично и в Legee 7, но в много по-добра степен, разбира се! Hobot, определено, не се оставят да стоят на едни и същи лаври за твърде дълго време, както вече разбрахте.

И така, да започнем с Legee 688. Той е наистина супер ефикасен, когато става дума за миене с мопове. Неговите мопове са толкова безкомпромисни срещу бактериите и мръсотията, защото се движат с цели 600 вибрации в минута. Но тук трябва веднага да отворим скоба. Това съвсем не са най-мощните мопове в актуалните хибридни роботи на пазара. Защото Legee7 е с мопове, които почистват с рекордните 900 вибрации в минута. Това увеличение на вибрациите позволява да се постигне и 50% по-висока ефикасност в крайния резултат, а резултатът с Legee7 е безупречна чистота и мисия възможна за убиване на бактериите. От Hobot дори си позволяват да увеличат мощността на сухото почистване. Според направените тестове в тази задача Legee7  се справя поне два пъти по-добре от своя предшественик, Legee 688. За тези от вас, които са срещали Legee 688, напомняме, че той разполага с иновативната технология на така нареченото последователно почистване. Тя обаче е заменена с чисто нова, друга, още по-ефективна иновация в Legee 7. Тук се използва лазерно сканиране и картографиране, пристигащи с уникален набор от допълнителни функции. В Legee7 има и перящ се филтър, за да направи почистването наистина последен пристан за бактериите и микробите.

Чувствате ли се вече буквално запленени от мощните оръжия срещу мръсотията и болестите в лицата на Legee 7 и Hobot 2S? Добра новина за всички вас! Вече можете да ги откриете и у нас. Пригответе се за съвсем не ниска цена, но както разбрахте, тя си заслужава на 100%. А ако търсите надеждно място, на което да откриете оригиналните уреди с доказан произход и с максимално изгодна цена, задължително посетете Robopolis. Тук, между другото, сте поканени да разгледате една от най-мащабните селекции от най-добрите смарт уреди в България.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.