Робот ще се присъедини към руския екипаж на Международната космическа станция

Pinterest LinkedIn +

Антропоморфният робот Skybot F-850, доставен на космодрума Байконур, през август ще отиде на Международната космическа станция (МКС), съобщи ръководителят на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин на страницата си в Twitter.

Роботът ще се присъедини към руския екипаж на станцията, където ще продължат тестовете на "антропоморфната космическа система".

Хуманоидният робот Skybot F-850 (бивш "Фьодор") е създаден от "Android Technics" и "Advanced Research Foundation" за Министерството на извънредните ситуации в Русия. Демонстрационен модел на робот "Спасител" е направен през 2016 година. Първоначално той е бил известен под условното име Avatar, но след това е получил собствено име – FEDOR.

Според плановете роботът ще остане в орбита за седмица и половина, след това ще се върне на Земята. В бъдеще Skybot F-850 ще отиде на Луната. Такива полети ще се извършват преди полета на човека към естествения спътник на Земята.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.