Робърт де Ниро - борец срещу правата на чернокожите

Pinterest LinkedIn +

Холивудският ветеран Робърт де Ниро (Robert de Niro) подписа договор за участие в новия проект на режисьора Лий Даниълс (Lee Daniels).

Той ще се превъплъти в ролята на губернатора на щата Алабама Джордж Уолъс (George Wallace), който се явява един от главните противници на расовото равноправие в САЩ през средата на миналия век.

С това си амплоа Уолъс върви стремглаво напред на политическата сцена, подкрепян от крайните консервативни среди и дори пред него се открива възможност да се кандидатира за президент. След неуспешен опит за атентат обаче той остава парализиран, което слага край и на амбициите му за власт.

Историята вече е филмирана през 1997 година, като тогава ролята бе поверена на Гари Синийз. В нея се отличи и Анджелина Джоли (Angelina Jolie) като една от съпругите му и дори бе отличена за изпълнението си със "Златен глобус".

Все още обаче не се знаят никакви подробности за настоящия проект, добавя се само, че в лентата ще се появят и други исторически персонажи като президента Линдън Джонсън. Режисьорът Лий Даниълс пък нашумя в последно време с драмата Precious, която вече спечели куп отличия и е сред фаворитите и на предстоящите Оскари.

Де Ниро, Брус Уилис или Брад Пит? 10-те най-убивани актьори в Холивуд!
 

Сподели.