Resident Evil 5

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Сървайвъл екшън
Година: 2009
Производител/Издател: Capcom
Платформа: Playstation 3, Xbox 360, PC


За играта:

Resident Evil 5 се появи по рафтовете на магазините в средата на март, но успехът на играта бе предречен отдавна. В петата част разработчиците от Capcom са се справили с не леката задача да предоставят първокачествено екшън заглавие отговарящо на всички изисквания за една нова модерна игра - добра графика, интензивен екшън, прилична история и много силен кооперативен геймплей. Действието се развива в Африка, където ще се изправиш сред пълчища от зомбита и други "приятни" гадини

Геймплей:

Всичко се върти около кооперативната игра. Никога няма да си сам и ще имаш партньор на който да разчиташ. Можеш да изиграеш играта с приятел на разделен екран, с непознат през интернет или самичък, като повериш контрола на партньора си на изкуствения интелект на играта. Управлението е най-големия минус - усеща се изключително...дървено, но след 30 минути трейнинг се забравя за този проблем. Играта е достатъчно достъпна за да не затрудни начинаещи играчи.

Графика:

Твърдо Resident Evil 5 е една от най-красивите игри в това поколение конзоли до този момент. Страхотни ефекти, красиви модели и разнообразни нива. Без никакви забележки просто.


Плюсове:

  • Страхотна кооперативна игра.
  • Допълнителни модове и екстри, гарантиращи много изигравания.
  • Брутални мутанти и чудовища, които могат да се родят само в японска игра.

Минуси:

  • Няма хорър. Играта е забавна, но вече няма страшни психо моменти. Има нива в които се усеща повече като Индиана Джоунс.
  • Архаична система за управление - част от историята на поредицата, но не значи, че не може да се подобри поне малко.
  • Трудно и на моменти много бавно влизане в онлайн игра.

Геймплей трейлър:

Сподели.