Режисьорите Джордж Лукас и Стивън Спилбърг най-богатите мъже в Холивуд

Pinterest LinkedIn +

Създателят на "Междузвездни войни" Джордж Лукас (George Lucas) оглави класацията на списание Forbes за най-богатите мъже в Холивуд. Любопитно е, че в подреждането имената, стоящи зад камера, доминират пред звездите, изявяващи се на големия екран.

Режисьорът Джордж Лукас застана на върха в класацията за най-богатите мъже в Холивуд, след като през изминалата година успя да спечели сумата от 170 милиона долара.

Колегата му, Стивън Спилбърг (Steven Spielberg), с когото са в основата на една от най-популярните филмови поредици "Индиана Джоунс", остана на втората позиция с приходи от 150 милиона долара, натрупани в периода юни 2008 - юни 2009 г.


Джордж Лукас и Стивън Спилбърг

Двамата прочути кино творци заемат челните позиции в чарта в годината, когато на голям екран се появи последният им съвместен хит "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull". Независимо от противоречивите критики, лентата спечели 786 милиона долара от продажба на билети по целия свят.

На трето място в класацията се подрежда телевизионният продуцент Джери Брукхаймър (Jerry Bruckheimer), с приходи от 100 милиона долара.

Крайната петица в подреждането се заформя от комика Джери Зайнфелд (Jerry Seinfeld) с 85 милиона и тв психолога д-р Фил Макгроу (Phil McGraw), с 80 милиона долара.

Сподели.