Red Hot Chili Peppers за Red Hot Chili Peppers и "Stadium Arcadium"

Pinterest LinkedIn +

Red Hot Chili Peppers разкриха и последните подробности относно рилийза на своя нов албум, озаглавен "Stadium Arcadium". В него са намерили място 24 парчета, които ще се появят на два диска на 8 май, предшествани от пилотния сингъл "Dani California".

"Stadium Arcadium" е първият албум на групата от 4 години насам, когато издаде "By The Way". Многократно отлаган във времето, около него се спрегнага най-различни хипотези, включително че ще е трилогия, включваща 38 песни. В крайна сметка те ще са 24. Имената на още две, в допълнение на вече анонсираните "Hard To Concentrate", "Desecration Smile", "Charlie", "Snow" и пилотната "Dani California" - "Animal Bar" и '"Wet Sand", разкрива сайтът на NMЕ.
 
Пред медията вокалистът Антъни Кидис (Anthony Kiedis) обрисува философията и вложеното в "Stadium Arcadium" чувство:
 
"Приказно чувство за това как ние, тук, на Земята, рефлектираме на вселената, защото ние, тук, на Земята, черпим вдъхновението си от там. В звученето има романтика, или както там могат да се нарекат чувствата, които сте съхранили в душите си. Наистина е някак романтичен."
 
"Stadium Arcadium", който китаристът Джон Фрушианте (John Frusciante) преди време описа като "най-тежкият, който групата е записвала", е третият албум, който Peppers записват в един и същи състав. Това се случва за първи път в историята й, поради временната раздяла с Фрушианте. Той се завърна в групата за "Californication" (1999). Тази равносметка обаче не бива да се счита като победа на групата над демоните, които я изпълват:
 
"Чувството е страхотно и аз се надявам да запазим нещата такива, но не се наемам да кажа, че сме превъзмогнали всичките си проблеми", споделя Кидис. "
 
"Пък и има нещо положително в това да съхраниш някои от демоните си... Ние не сме съвсем наред в главите, но според мен това е наш плюс."
Сподели.