Red Hot Chili Peppers бяха замесени в скандал за сексуален тормоз

Pinterest LinkedIn +

Все повече жени събират смелост да разказват и да уличават хората, които са се възползвали от тях сексуално. Една от тях е вече бившата музикална продуцентка Джули Фарман.

Фарман публикува есе, което описва как при среща на Red Hot Chili Peppers с продуцентската компания, с която е работила по това време, двама от членовете на групата я притискат в един от складовете и й казват колко "прекрасен секси сандвич може да стане от това".

"Инцидентът е тройка по скалата от 1 до 10 за сексуален тормоз в музикалната индустрия през 80-те и 90-те години и не мислех, че е кой знае какво", казва самата Фарман. Но след случката тя се заключва в офиса си, плачейки. Неочакваното предложение става причина продуцентката да изпитва силна непоносимост към музиката на лютите чушлета десетилетия напред. 

Фарман също така споделя, че "на повечето от жените, които познавах и които работеха в музикалната индустрия през късните 80-те и ранните 90 години, им се налагаше да понасят сексуален тормоз. Не говорехме за това пред приятелите си и като цяло повечето от нас не предприеха никакви действия. Бяхме засрамени и уплашени, мислехме, че никой няма да ни повярва. Мислехме, че ще бъдем обвинени. И дори нещо по-лошо – обвинявахме себе си. Не искахме да бъдем възприемани като слаби и за да успеем в този бизнес, просто го понасяхме".

Тежки думи, които все още нямат официален отговор от страна на Red Hot Chili Peppers. Само за сведение, въпреки че Фарман не посочва имена – Антъни Кийдис, Чад Смит и Флий до един имат присъди за нападения и/или разголване на публично място.

Сподели.