Ratio представя: Weird Psychological Disorders

Pinterest LinkedIn +

Екипът зад ежегодния научен форум Ratio организира на 21 август събитието "Странни психологични разстройства". Часът е 20:00, а мястото – кино "Cabana", София.

Тази лекция ще се съсредоточи върху извадка от интересни състояния: от сексуална активност насън (т.е. секссомния) до заблуждаващото убеждение, че хората могат да се превръщат в животни (т.е. клинична ликантропия). 

През темата ще ни преведе д-р Брайън Шарплес. Той е доцент в Американската школа по професионална психология (ASPP) в университета Аргоси, Северна Вирджиния. Д-р Шарплес има широки интереси в сферата на абнормната психология и психотерапията. Той е публикувал над 40 статии за популярни и по-малко известни разстройства, психодинамична терапия, професионални проблеми и история и философия на клиничната психология. Автор е на 2 книги: "Sleep Paralysis: Historical Psychological, and Medical Perspectives" (съвместно с д-р Карл Дограми) и "Unusual and Rare Psychological Disorders: A Handbook for Clinical Practice and Research". В момента работи по книга за психодинамичната терапия. В свободното си време обича да свири пънк и метъл на китара и да посещава древни исторически обекти и замъци.

Лекцията ще бъде на английски език.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.