Рафи Бохосян спечели X Factor България

Pinterest LinkedIn +

Рафи Бохосян е победител в първото издание на музикалното шоу X Factor по Нова телевизия. 18-годишният бургазлия спечели след драматичен директен сблъсък на големия финал на 11 декември с 15-годишния Богомил Бонев от Горна Оряховица.

50.6% от зрителите гласуваха за Рафи, който за финал на предаването и своето триумфално представяне в него изпълни класиката We Are the Champions на Queen.

Преди това, за да спечели вота на публиката на X Factor, Рафи избра баладата It's a Man's Man's Man's World на James Brown, а Богомил заложи на култовата Nina Simone и Feeling Good.

Във втория етап от големия финал, непосредствено след който първа отпадна 30-годишната пловдивчанка Александра Апостолова, талантите споделиха сцената на X Factor с три от най-големите български естрадни звезди.

Рафи изпя "Ах, морето" със своята съгражданка от Бургас - Тони Димитрова, Богомил си партнира с Орлин Горанов в песента "Светът е за двама", а Сани сбъдна мечтата си, заставайки рамо до рамо с Васил Найденов за парчето "Огън от любов".

В самото начало на телевизионното шоу в ефира на Нова телевизия, което на няколко пъти бе прекъсвано поради технически причини в следствие на токов удар, талантите представиха песните, с които са се явили на кастинг в X Factor.

Рафи Бохосян спечели договор с "Вирджиния Рекърдс" и възможността да запише сингъл с чуждестранни продуценти, композитори и аранжьори в студио извън България.

Междувременно, регистрацията за втория сезон на шоуто X Factor вече започна, като преминава при огромен интерес, а сред записалите се до момента има повече дуети и участници над 25 години в сравнение с това лято.

Водещ на първия сезон на X Factor България беше Део, а съставът на журито включваше композитора и продуцент Мага, поп звездите Поли Генова и Мария Илиева, както и, разбира се, световноизвестния цигулар Васко Василев, от чийто отбор - "Момчета", именно бяха двамата финалисти Рафи Бохосян и Богомил Бонев.


Сподели.