Race The Tube - лудешки спринт в надбягване с лондонското метро

Pinterest LinkedIn +

Метрото вече е фактор в живота на хората в столицата ни, позволявайки придвижване за по-малко от пет минути от ЦУМ до СУ, което е невъзможно с друг вид транспорт. Лондончани имат привилегията да използват подземен транспорт - техния Underground или Tube (Тубата), както наричат метрото в английската столица - вече 150 години. По маршрута Mansion House <> Cannon Street минават и Circle Line, и District Line, чиято експлоатация започва още през XIX век - последната всъщност е една от първите линии на Тубата, функционираща от 1868 година насам. Джейсън Хептънстол обаче предпочита да се придвижва пеш или с велосипед винаги когато може, още повече че е атлет и целенасочено поддържа отлична физическа и спортна форма. Той решава да отговори на множеството предизвикателства за надбягване с метрото, осъществени на Стария континент и популяризирани чрез YouTube, като се пробва на дистанцията Mansion House <> Cannon Street, тъй като нейната дължина е по-малко от километър. Той слиза от ме

Метрото вече е фактор в живота на хората в столицата ни, позволявайки придвижване за по-малко от пет минути от ЦУМ до СУ, което е невъзможно с друг вид транспорт. Лондончани имат привилегията да използват подземен транспорт - техния Underground или Tube (Тубата), както наричат метрото в английската столица - вече 150 години.

По маршрута Mansion House <> Cannon Street минават и Circle Line, и District Line, чиято експлоатация започва още през XIX век - последната всъщност е една от първите линии на Тубата, функционираща от 1868 година насам.

Джейсън Хептънстол обаче предпочита да се придвижва пеш или с велосипед винаги когато може, още повече че е атлет и целенасочено поддържа отлична физическа и спортна форма. Той решава да отговори на множеството предизвикателства за надбягване с метрото, осъществени на Стария континент и популяризирани чрез YouTube, като се пробва на дистанцията Mansion House <> Cannon Street, тъй като нейната дължина е по-малко от километър.

Той слиза от метрото (Circle Line) на първата станция, изкачва 75 стъпала, излиза на повърхността, спринтирайки на максимална скорост, и успява да влезе в подлеза на следващата станция навреме, за да се качи в същия влак, от който е слязъл.

Това упражнение продължава 80 секунди и е заснето с GoPro камери, а фактът, че за по-малко от два месеца е гледано от над 5 милиона души в YouTube, дава повод да се мисли, че 30-годишният Хептънстол ще изпълни намерението си да се пробва в още по-амбициозно начинание на по-дълга дистанция.

Преди това обаче някой би могъл да "сложи на картата" София с подобно предизвикателство между две от функциониращите станции. Ръкавицата е хвърлена!


Сподели.