Queen издават дуетите на Фреди Меркюри и Майкъл Джексън

Pinterest LinkedIn +

През 2012 година Queen ще издадат дуетните записи на покойните Фреди Меркюри (Freddie Mercury) и Майкъл Джексън, реализирани през 80-те години на миналия век. Китаристът на британската рок банда - Брайън Мей (Brian May), разкри, че изпълнителите на завещанието на Майкъл Джексън (Michael Jackson), чийто втори посмъртен албум Immortal ще излезе в края на ноември, са дали съгласието си за рилийза на съвместните му записи с Фреди Меркюри.

В интервю за Evening Standard, той разказва как Майкъл Джексън е обичал да ги посещава по време на турнетата им в САЩ.

"Двамата с Фреди станаха близки приятели – достатъчно близки, за да запишат две парчета заедно в дома на Майкъл – песни, които никога досега не са се появявали никъде".

Всъщност, демо версии и на двете парчета - There Must Be More To Life Then This и Stake Of Shock – изтекоха в интернет преди години, а дали има и други, и ако да – колко и какви са техните заглавия, Мей на споменава.

Неотдавна Queen оповестиха плановете си да издадат албум от стари демо версии на парчета, записани с Фреди Меркюри, който си отиде от този свят на 24 ноември 1991 г. от СПИН.

Инициативата е на Брайън Мей и барабаниста на Queen, Роджър Тейлър, които са се заели да ревизират архивите на групата. Предстои да бъде уточнено дали парчетата на Фреди Меркюри и Краля на попа ще бъдат включени в този албум.

На 6 ноември Мей и Тейлър излязоха на сцената на MTV EMAs 2011 в Белфаст, както за да получат наградата си "Световна икона", така и за заключителните изпълнения на вечерта – The Show Must Go On и We Will Rock You, за които към тях се присъедини финалистът от осмия сезон на American Idol и един от артистите, номинираните през 2010 г. за Grammy за "Най-добро поп изпълнение" – Адам Ламбърт.

Сподели.