Quantic Dream разработва игра за PS4, вероятно по прототипа Kara

Pinterest LinkedIn +

Френското студио Quantic Dream, производител на интерактивния психологически трилър Heavy Rain, считан за една от най-добрите игри на 2010 г., и предстоящата Beyond: Two Souls, представена на E3 2012, работи по нова продукция. Тя най-вероятно ще бъде предназначена за наследника на PS3, който засега носи кодовото название Orbis.

Всичко това става ясно не от официално направен анонс, а от регистрирания от студиото нов домейн - singularityps4.com, който свидетелства, че новата игра най-вероятно ще е PS4 ексклузивна.

Това решение не е изненадващо като се има предвид, че и Heavy Rain (домейн heavyrainps3.com), и Beyond: Two Souls (домейн beyondps3.com) са достъпни единствено за настоящото поколение домашна конзола на Sony, още повече че шефът на студиото Дейвид Кейдж декларира предпочитанието си към системата на компанията.

Що се отнася до заглавието на мистериозната игра, залегнало в домейна, правилната асоциация в случая не е с хорър шутъра от първо лице на Raven Software – Singularity, а с книгата The Singularity Is Near: When Humans Transcend Biology от Рей Курцвайл, на която е базирана и филмовата лента от 2009 г. Transcendent Man.

В основата на това твърдение е фактът, че впечатляващото технологично демо на Quantic Dream, представено на GDC 2012, е вдъхновено именно от тази книга. Това от своя страна дава надежда, че изумително реалистичният и вълнуващ образ на андроида Kara, пресъздаден чрез motion capture "клониране" на актрисата Валъри Къри (Veronica Mars, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2), ще бъде поставен в центъра на новата игра.

Сподели.