Q Magazine събра на корица най-добрите музиканти на XXI век

Pinterest LinkedIn +

В списъка, в който личат имената на редица популярни групи и соло артисти, попаднаха общо 34 представители на музикалната индустрия.

Всички те заедно ще се появят в бъдещия брой на изданието. Главният редактор на Q Magazine - Пол Рис разкри, че подоготовката и реализацията на корицата е отнела на екипа повече от година.

Сътрудниците на списанието са заснели всеки един от участниците поотделно, а след това те са били монтирани с една цялостна снимка.

"Да създадем подобен списък бе изключително трудна задача. В последните години на музикалната сцена се появиха редица нови имена, които логично станаха част от съдържанието ни. Знаем, че ще има и засегнати, които не са в класацията ни, но просто няма как да включим всички, които искаме", коментира Рис.

В крайна сметка, на корицата сред героите на новия век ще могат да се видят  - Ейми Уайнхаус, Ноел Галахър (Oasis), Дейв Грол (Foo Fighters), Лили Алън, Риана, Били Джо Армстронг (Green Day), Пол Маккартни (The Beatles), Kings of Leon, U2, Пинк, Ник Кейв, Робърт Плант, Мардок Никълс (Gorillaz) и др.

От екипа на Q Magazine уточниха, че са искали да включат в списъка и Jay-Z и Take That, но те категорично са отказали да участват в проекта.

Сподели.