Psy: Още си чакам парите за Gangnam Style

Pinterest LinkedIn +

Близо година след излизането на световния мега хит Gangnam Style неговият изпълнител Psy изненадващо съобщи, че песента все още не му е донесла никакви приходи.

"Отнема много време да се съберат парите от iTunes, от издаването и от всичко останало в повече от 100 държави. Така че още си чакам парите. Universal! Universal! Още чакам!", шеговито призна южнокорейската звезда в интервю за CapitalFM.

Парчето Gangnam Style и впечатляващото видео към него се появиха в интернет през юли 2012 г. Освен че донесе световна известност на изпълнителя си, хитът счупи и доста рекорди по популярност на музикално изпълнение.

Само за около половин година клипът беше видян над 1 милиард пъти в YouTube и влезе в Книгата с рекордите на Гинес като най-гледаното и най-харесваното видео в мрежата за видеосподеляне.

През април 2013 г. Psy издаде дългоочаквания си следващ сингъл Gentleman. Макар и да разочарова мнозина и да не успя да оглави музикалните класации, Gentleman все пак има всички шансове да подобри рекорда на Gangnam Style, след като до само за два месеца генерира около 400 милиона импресии в YouTube.

Сподели.