Пропадане в мрака (Star Trek Into Darkness)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013. Режисьор: Дж. Дж. Ейбрамс Сценаристи: Роберто Орси, Деймън Линделоф, Алекс Курцман С участието на: Бенедикт Къмбърбач, Крис Пайн, Зоуи Салдана, Закари Куинто, Джон Чо, Брус Гринууд, Карл Ърбън, Алис Ив и др. Екшън, фантастика.

За филма:

Двукратен носител на награда Emmy, режисьор, сценарист, продуцент, създател на хитовите сериали Lost (Изгубени) и Fringe (Експериментът), Дж. Дж. Ейбрамс е не само многостранен талант, но и абсолютен любимец на феновете на Sci-Fi жанра. Ейбрамс е режисьор на Mission: Impossible III, Star Trek и Super 8 и, напълно логично, на него е поверено продължението на филма по едноименния сериал Star Trek Into Darkness.  Сценаристи на лентата са Роберто Орси, Алекс Курцман и Деймън Линделоф, с които Ейбрамс работи и над голяма част от предишните си проекти.

Главните роли са поверени на Крис Пайн, когото освен в първия Star Trek вероятно сте гледали и в This Means War и People Like Us, очарователната Зоуи Салдана (Star Trek, Avatar) и Закари Куинто (Heroes, Star Trek). В актьорския състав на лентата не липсват и интересни допълнения начело с Бенедикт Къмбърбач (Tinker Tailor Soldier Spy, War Horse), когото вероятно сте гледали в хитовия сериал Sherlock и Алис Ив (Men in Black 3).

Историята:

Екипажът на Ентърпрайз се завръща на Земята, за да установи, че цялата флота е унищожена, а всички, за които са се борили, са напуснали техния свят. Воден от желанието си за лично отмъщение, капитан Кърк (Крис Пайн) повежда хайка, за да залови злодей, превърнал се в оръжие за масово разрушение. Кърк и екипажът му са въвлечени в епична битка на живот и смърт.

Сподели.