Проектът "Еструна - Арканхел и Нови български гласове" се завръща с нов репертоар

Pinterest LinkedIn +

Представян 30 пъти на сцена на най-престижните фестивали в Испания и два пъти в България, видян от 40 000 души и носител на награда "Латино Грами" за албума "Al Este del cante", проектът "Еструна - Арканхел и Нови български гласове" се завръща на 31 март в зала 1 на НДК с нов репертоар и още по-силен емоционален заряд.

"Еструна" е единственият в света сценичен проект, съчетаващ фламенко група и български народен хор, с програма, в която има оригинална музика и нови интерпретации на традиционни песни от България и Испания, пресътворени в общ музикален образ. Замислен през 2012 г. в София от продуцентите от "Джаз Плюс" и испанския фламенко певец Арканхел, проектът привлича диригента Георги Петков, който специално за целта сформира нов хор – "Нови български гласове Еструна". Репертоарът обхваща добре познатите и нови песни от двете традиции - фламенко и български фолклор, както и оригинални композиции на изпълнителите. Вокалните аранжименти са дело на диригента на хора Георги Петков.

Арканхел и "Нови български гласове Еструна" под диригенството на Георги Петков заедно с музикантите Дани де Морон (Испания, фламенко китара), Рикардо Морено (Испания, китари), Хосе Мануел Посада "Eл Попо" (Испания, контрабас) и Агустин Диасера (Испания, перкусия) събират традиционни мелодии от двата края на Средиземноморието в уникална смес, носеща съвършена наслада.

Концертът на Estruna / Еструна - Арканхел с Нови български гласове с програмата "Al Este del cante" на 31 март 2019 г. в зала 1 на НДК се осъществява с подкрепата на Столична община, Посолството на Испания и Институт Сервантес в София (Instituto Cervantes Sofia).

Билети за концерта на носителите на награда "Латино Грами" "Еструна - Арканхел с Нови български гласове" може да намерите в мрежата на Eventim.

Видео от предишното представяне на проекта в София:

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.