Prince хедлайнер на Sziget Festival 2011

Pinterest LinkedIn +

Носителят на седем награди Грами и една от живите икони на американската музика - Prince, ще се качи на Главната сцена на Sziget Festival 2011 на 9 август.

"Знаем, че е малко необичайно да обявим участието на звезда от такава величина толкова късно, но полският Open'er фестивал е уредил участие на Prince за началото на юли, като ексклузивно участие на фестивалния сезон за 2011 година за тази част от Европа. За щастие, организаторите от Полша - Alter Art, бяха готови да направят компромис и без тяхна помощ това невероятно шоу нямаше да може да се състои и на Sziget. Изключително щастливи сме, че Prince ще дойде на фестивала, особено след като знаем, че това ще бъде единственото му шоу в този регион", коментира Gabor Takacs, организатор на Sziget.

Спечели билет за Sziget Festival 2011 от играта на Avtora.com!

Сред останалите хедлайнери на Sziget Festival 2011, който ще се проведе от 8 до 15 август, са още 30 Seconds To Mars, The Chemical Brothers, The Prodigy, Hurts, Pulp, Interpol, La Roux, Skunk Anansie, Motorhead, Judas Priest, Kid Cudi, White Lies, Manic Street Preachers, Richie Hawtin, Crystal Castles, Gotan Project, Deftones, Kaiser Chiefs, Suicidal Tendencies, Above & Beyond, Dubfire, българските музиканти от Gravity Co., Горан Брегович и неговия "Оркестър за сватби и погребения" и много други световни и европейски групи.  

Повече информация за фестивала можете да научите от официалния сайт на Sziget за България - www.szigefestival.bg.

Билети за Sziget Festival 2011 са налични в мрежите на официалните дилъри на фестивала за България – www.eventim.bg, www.tickestream.bg, www.ticketsbg.com и www.usitcolors.bg, където се продават и специални пакети с включени билети и предложения за пътуване до Будапеща.

Фестивалът Sziget се провежда всяка година в средата на август на остров, разположен сред водите на Дунав, съвсем близо до Будапеща. През последните 19 години Sziget се наложи като едно от най-мащабните културни събития в Европа. През 2011, Sziget се нарежда сред 10-те най-добри фестивали в класацията на Европейските фестивални награди и сред 5-те най-добри музикални събития във фестивалната класация на вестник "Индипендънт".

Сподели.