Приблизително половината PS4 потребители са PlayStation Plus абонати

Pinterest LinkedIn +

Близо половина от всички притежатели на PlayStation 4 са абонирани за PlayStation Plus, обяви шефът на Sony Каз Кираи, обсъждайки пазарния успех на PlayStation 4 на среща с инвеститори. До момента продажбите на PS4 в световен мащаб възлизат на над 7 милиона бройки, което означава, че абонатите за платената услуга на PSN са поне 3,5 милиона.

Това, от своя страна, свидетелства, че Sony прави около 15 милиона евро на месец само от таксите, които потребителите на PS4 плащат за достъпа си до PlayStation Plus (изчислението е направено на база най-икономичния абонаментен план за период от 12 месеца).

Хираи разкрива още, че PS4 вече генерира чиста печалба за Sony от хардуерни продажби, което противоречи на прогнозата, направена по време на Tokyo Games Show през септември 2013 година. Тогава от Sony обясниха, че ще следват по-традиционния модел, при който конзолите се продават на загуба, компенсирана от приходите от продажбите на софтуер за съответната система.

Технологичният гигант наскоро обяви, че очаква PS4 да надмине успеха на PS2, както и че прогнозира общото количество PS3 и PS4 системи до края на настоящата фискална година да надмине 17 милиона броя.

Сподели.