Предстоящ уникален концерт-трибют към култовите Babyface Clan

Pinterest LinkedIn +

На 21 януари 2004 г., сряда, Иван Терзиев - Вожда, Нино Гомес и Роза-Машината от алтернативно трио Ardenfeel, ще предложат на феновете си поредната доза приятни емоции и неподправено изкуство чрез уникален концерт-трибют в столичния клуб "Сцена За Авторска Музика" О!Шипка.


Освен собствените си песни, сред което две съвсем нови композиции с участието на Мишо Йосифов (Infiniti, Уикеда) и Сашо (Panican Whyasker, Nassekomix), групата ще изпълни и шест парчета на култовите Babyface Clan от албума им Romantica, като за целта е извикала “на помощ” още няколко свои приятели музиканти: Даката (Babyface Clan, Panican Whyasker, Ревю), Сашо (Panican Whyasker, Nassekomix), Юлиан (Subtierra) и Мишо Йосифов (Infiniti, Уикеда).

Засега музикантите смятат да запазят в тайна отговора на безспорно най-задавания въпрос – кой ще се нагърби с ролята на неподражаемия фронтмен на Babyface Clan - Насо Русков – но обещават, че изненадата със сигурност ще е голяма и определено приятна.

С този т.нар. tribute към Babyface Clan, всички споменати музиканти желаят да изразят своето възхищение и респект към една от най-успешните, най-истински и най-искрени групи в България през последните години.

Ето какво сподели Вожда (ex-Vougang In Traffic и пианист на Ardenfeel, Les Blitz Directeyrs, pmbm и Superfly): “Babyface са сред хората, с които сме израснали заедно като музиканти в един от най-важните периоди поне в моето музикално развитие - още в страхотните години в самия край на миналия век, когато заедно с Babyface Clan, Vougang In Traffic, Pyromania/Plastic Hi-Fi и SycoTribe деляхме една репетиционна зад бившия музикален магазин в хотел Севастопол. Там се родиха много идеи и много вдъхновения, изговориха се много мъдрости и глупости... а и много неща се изпушиха за благото на общото дело.

От тези групи - отчасти или напълно - се родиха сегашните Imbeciles, Panican Whyasker, Leepra DeLuxe, R.O.B.T.F., Ardenfeel, Phuture Шок, Les Blitz Directeurs, pmbm, Superfly, Cigaretta, че даже и един от "нас" отиде да пее в Gravity Co.

Babyface Clan са велика банда и ако това не е ясно на някои в тая държава много скоро ще им го набием в кухите глави ха-ха...К.Е.К.С. форевър".
Сподели.