Потвърдиха смъртта на Питър Стийл от Type O Negative

Pinterest LinkedIn +

Тъжната вест за смъртта на фронтмена на Type O Negative - Питър Стийл (Peter Steele) бе потвърдена от колегите му на официалния сайт на групата.

Според информацията, 48-годишният музикант е починал на 14 април от сърдечен удар.

Първоначално, много от феновете на Type O Negative отказаха да приемат новината за трагичната загуба на Стийл, имайки предвид измамното съобщение от 2005 година, когато на официалната си страница бандата пусна надгробна плоча с надпис "Питър Стийл 1962 - 2005.... Най-сетне свободен".

Няколко години по-късно обаче, безвкусната шега се превърна в истина, като новината за кончината на Питър бе потвърдена от останалите членове на Type O Negative: Джош Силвър (Josh Silver), Кени Хики (Kenny Hickey) и Джони Кели (Johnny Kelly).

"С огромно прискърбие ви съобщаваме, че нашият приятел, вокал и басист Питър Стийл почина миналата нощ от сърдечен удар.

По ирония на съдбата, Питър се наслаждаваше на добро здраве и бе въпрос на време да започне да пише нова музика за следващия ни материал след Dead Again от 2007 година.

Официалната причина за смъртта предстои да бъде установена след резултатите от аутопсията на тялото му. Погребението ще бъде в тесен кръг, а датата за публичното поклонение ще бъде оповестена допълнително. Бихме искали да запазим нашата скръб и тази на семейството на Питър за себе си", 
се посочва в официалното изявление на Джош, Кени и Джони.

"Изключително страдаме, че загубихме нашия приятел и оценяваме огромната мъка на целия свят", се казва още в писмото на Type O Negative.

Сподели.