Покъртителната This War of Mine възвърна бюджета си само за два дни и има защо!

Pinterest LinkedIn +

Два дни в Steam бяха достатъчни за разтърсващия сървайвъл адвенчър This War of Mine да "заработи" достатъчно големи приходи, за да възвърне на 100% капиталовложението, направено от 11 Bit Studios за създаването на играта.

Описвана като "The Sims, ако беше ситуирана в Сараево през 90-те", въпреки че това едва ли е най-правилното, а звучи по-скоро като подвеждащо определение, играта направи премиерата си в Steam на 14 ноември 2014 година и от тогава насам постоянно гравитира в списъка с най-продаваните заглавия в платформата, като същевременно достигна критически рейтинг 96/100, компилиран на базата на 2200 рецензии – един от най-високите в Steam.

За разлика от повечето игри на военна тематика, This War of Mine въвлича играчите не в преки бойни действия, а в битка за спасяването на оцелелите от неназована война – битка срещу глада, липсата на медикаменти и дебнещите от всички страни опасности.

Според статистиката повечето играчи са от възрастовата категория 25-34 години с известно превъзходство на представителите на силния пол, а тези, които са съумели да видят края на войната, са съвсем малко над 10%.

Сред нововъведенията и подобренията, направени в This War of Mine чрез току-що издадения първи ъпдейт, са комплекс допълнителни настройки на игралния персонаж, нови анимации, голям брой фиксове на грешки и три нови парчета на полската пънк банда Cool Kids of Death.

Сподели.