Поетът Августин Господинов: "Нощта е действие", защото най-хубавите си дни съм прекарал нощем

Pinterest LinkedIn +

"Аз съм много влюбчив", заяви поетът Илиян Любомиров, по-известен с псевдонима си Августин Господинов, в студиото на bTV.

Младият автор е събрал част от стиховете си в сборника "Нощта е действие".

"Обикаляхме страната не само да представим книгата, а и да вдигнем прираста на населението – ударно", коментира шеговито Илиян.

"Повечето от стиховете са посветени на мои любови, има и някои по-битови. Скоро осъзнах, че не съм влюбен толкова в конкретния човек, колкото в самото чувство. И това ме движи напред. "Нощта е действие", защото най-хубавите си дни съм прекарал нощем. Щастливо обвързан съм с една прекрасна дама. Тя е банкер – един пишещ човек в семейството стига."


24-годишният поет коментира какво го е провокирало да започне да се занимава с писане.

"Започнах да пиша преди две години. Бях влюбен в една девойка, тогава пишех основно есета и къси разкази, имах желанието да се науча да изразявам повече емоция с по-малко думи. В началото бяха много наивни опити. Нямам претенции да пиша висока поезия, просто съм искрен в това което правя.

В момента не уча. Не уча, защото започнах да работя в една по-ранна възраст и висшето ми образование си загуби чара. Започнах да изкарвам повече пари, отколкото мои приятели, които бяха завършили. Работил съм като спасител, като барман, а сега работя в рекламна агенция.

Сподели.