Подробности за Summer Open Air Festival 07

Pinterest LinkedIn +

На пресконференция днес организаторите на младежкия Summer Open Air Festival 07 разкриха подробности за събитието, който ще се проведе от 6 до 8 юли пред НДК в София и в с. Мало Бучино.

Предстоящият фестивал ще бъде разделен на две големи части. В центъра на столицата ще се проведе серия от младежки състезания по екстремни спортове и urban култура - скейтинг, BMX презентации, паркур, графити и др.

Паралелно в НДК и кино Люмиер ще текат работни групи и семинари за родители и деца, акцентиращи на силното влияние на модерните технологиии върху развитието на младите хора.

Ядрото на феста ще са финалите на квалификациите за най-големия про-гейминг турнир - World Cyber Games (WCG) 2007. Започнал като проект за кибер-олимпиада и популяризиране на кибер спортовете, в момента WCG е значимо геймърско събитие, съизмеримо по интерес и посещаемост само с утвърдилите се QuakeCon и BlizzCon специализирани изложения на ID Software и Blizzard.

На финалите за квалификациите ще бъдат излъчени българските отбори, състезаващи се в дисциплините Counter Strike, Starcraft: Brood War, Warcraft 3: TFT и FIFA. Специални гости ще са националните отбори на Гърция и Румъния, които също ще се включат във финалните състезания.

Същевременно на 6 километра от София ще се проведе Open Air Festival 07, организириан от HMSU. В продължение на 40 часа 15 световни диджеи ще миксират пред публика в с. Мало Бучино.
Сподели.