Почина Патрик Суейзи

Pinterest LinkedIn +

Холивудската звезда Патрик Суейзи (Patrick Swayze) си отиде на 57-годишна възраст след продължителна и тежка борба с рака на панкреаса. Актьорът е починал в дома си на 14 септември.

"Патрик Суейзи си отиде спокойно, обкръжен от цялото му семейство, след като се бореше с коварната болест в последните 20 месеца", се посочва в официалното изявление на говорителя на филмовата звезда, Анет Уолф.


И последният танц на Патрик вече завърши

Филмовата звезда остави зад себе си 47 роли в актьорската си кариера. Той дебютира в киното през далечната 1979 година с малка роля в комедията "Skatetown, U.S.A". През 1983 година взима участие и в нашумелия тв сериал "North and South". 

Истинска популярност обаче печели едва в края на 80-те с "Dirty Dancing", в който си партнира с младата Дженифър Грей. Лентата става моментално хит, като дори е отличена и с Оскар за музика и оригинална песен за "Time of My Life".

През годините Суейзи успява да си извоюва статут на истинска икона в Холивуд и участва в такива филми като "Ghost", "Forever Lulu", "Donnie Darko". Последната му роля бе в тв сериала "The Beast", в който работеше вече, знаейки за тежката си диагноза. Сериалът бе спрян след първия сезон, заради физическата невъзможност да продължи да играе в него. 


Последната му роля - в сериала "The Beast"

Суейзи научава, че е болен от рак в началото на 2008 година, когато лекарите заявиха, че болестта е в твърде напреднала фаза, за да бъде овладяна. Въпреки това, той до последно се бореше, като дори издаде и мемоарите си, озаглавени "Последен танц". В книгата Суейзи описва именно тежките усилия, които е водил в борбата си срещу рака.

В началото на 2009 година, звездата даде и последното си телевизионно интервю. В предаването на Барбара Уолтърс той сподели, че осъзнава, че се надява на поне още две години живот и че въпреки страха е готов да покаже на света, че няма да се предаде до самия край.


Биографията на Суейзи - "One Last Dance"

 Кариерата на Патрик Суейзи в снимки >>

Сподели.