Почина хеви легендата Рони Джеймс Дио

Pinterest LinkedIn +

Рок и хеви легендата Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio) почина на 67-годишна възраст, съобщиха съпругата и мениджърът на изпълнителя. Дио е поредната знаменитост, която загуби битката с рак на стомаха.

"Днес сърцето ми е разбито, Рони се пренесе в отвъдното в 7:45 сутринта на 16-ти май" - написа съпругата Уенди Дио в официалната страница на музиканта.

"Рони знаеше колко е обичан от всички. Оценяваме истински любовта и подкрепата, която ни отдавате. Моля, дайте ни няколко дни уединение, за да се справим с тази ужасна загуба. Знайте, че той ви обичаше, а неговата музика ще живее вечно" - се казва още в изявлението.

Роналд Джеймс Падавона, както е истинското име на Рони Джеймс Дио, е роден на 10 юли 1942 година в Портсмът, Ню Хампшър, но израства в град Кортланд, щата Ню Йорк.

През дългогодишната си кариера е част от групи като Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven & Hell, Dio и в много други. В края на 2009 година бе диагностициран с рак на стомаха.

Рони Джеймс Дио заедно с Heaven & Hell трябваше да пристигне у нас за концерт в рамките на първото издание на фестивала Sofia Rocks, подкрепено от Sonisphere Festival, на 22 юни на Национален стадион "Васил Левски". Световното турне на групата обаче бе отменено именно заради болестта на Дио.

Още за Sofia Rocks ТУК

Купи билет за фестивала Sofia Rocks>>


 

 

 

Сподели.