„По-леки“, Йънг Пуебло

Pinterest LinkedIn +

Пътят на Йънг Пуебло към дълбокото вътрешно изцеление започва едва след като дългогодишната злоупотреба с наркотици оставя своя отпечатък върху ума и тялото му. Търсейки път напред, той открива, че когато честно се вгледа и вслуша в тревогите и страховете, от които преди това е бягал, престава да се чувства отчужден от сърцето и ума си. А когато започва сериозно да се занимава с медитация и да се доверява на интуицията си, той най-сетне започва да усеща как умът му олеква и се изпълва с все повече любов. Неговото пътуване не е от леките и все още не е приключило, но доказва, че истинското изцеление е възможно.

В „По-леки“ Йънг Пуебло ни уверява, че когато тежестта на миналото се разсее, умът спира да се напряга и ние можем спокойно да се върнем в настоящия момент, а светът около нас ще стане по-гостоприемен по нови и свежи начини. Но това са само първите стъпки. В процеса на израстване, докато набираме сила и разширяваме самосъзнанието си, ние поемаме отговорността, като част от нашето изцеляващо пътуване, да предприемем действия, с които да подкрепим здравето и хармонията на всички хора. Последната глава на „По-леки“ показва как можем и трябва да допринесем за изграждането на един нов свят, в който царува не страданието, а състраданието.

Йънг Пуебло се надява, че с напредването ни по пътя на изцелението действията ни ще стават все по-осъзнати, решенията – по-състрадателни, мисленето – по-ясно, а бъдещето – по-светло.

200 с., мека корица, 19.90 лв.

 

Защо Йънг Пуебло и защо тази книга

Когато започнах да медитирам, две неща ми станаха пределно ясни – че дълбокото изцеление е възможно и че човечеството като цяло е младо. Когато се чувствах повален от тъга и тревожност, не можех дори да си представя, че един ден това бреме може да се вдигне и да се разсее по здравословни начини. През първата година на моето изцеляващо пътешествие и по-късно, когато започнах да медитирам, започнах наистина да се чувствам по-добре, което ме шокира. Това ново позитивно усещане не се дължеше на факта, че потисках емоциите си, нито на някаква самозаблуда. Напротив, по съвсем конкретен и явен начин бремето на моето умствено недоволство наистина олекна. На фундаментално ниво в живота ми се случваше истинска промяна. Макар че всички оздравяваме различно, защото всеки от нас има уникална емоционална история, аз осъзнах, че изцелението е достъпно за всеки, който го потърси. За да имате шанс да разгърнете своето бъдеще, трябва да се излекувате, като се освободите от миналото и се свържете с настоящето. Изцелението настъпва по-бързо, когато откриете практиките, които действат на менталното програмиране, което сте натрупали във времето.

Докато продължавах да израствам чрез медитация, често започна да ме спохожда идеята, че човечеството все още не е съзряло. Основните неща, на които ни учеха в детството – да почистваме след себе си, да казваме истината, да бъдем честни, да споделяме, да бъдем добри и да не вредим на другите, – все още не бяха добре усвоени от обществото като цяло. Тези принципи обаче ни показват в каква посока трябва да работим, ако искаме всички хора да се радват на здраве и хармония. В този век човечеството сякаш се намира в специален момент от своята история. Готови сме да се изправим пред огромните предизвикателства, които стоят пред нас, и да признаем колко много си вредим помежду си директно и индиректно. Този момент поставя началото на нашето дълбоко съзряване, благодарение на което можем да изградим свят, който е изтъкан не от страдание, а от състрадание.

Тези две идеи са събрани в името Йънг Пуебло, което буквално означава „млади хора“. Този псевдоним отразява социалната тенденция, която показва, че човечеството започва да израства и да съзрява. Името сочи към времето, когато всички колективно ще загърбим късогледството и егоизма и ще започнем да ценим своята взаимосвързаност и да се отнасяме един към друг с грижа и внимание. Еволюцията на човешкото мислене и поведение е стимулирана от много фактори. Но един от тях изпъква – изцелението на отделния индивид. За да живеем в един мирен свят, не е нужно всички хора да бъдат съвършено излекувани. Но колкото повече от нас напредват по пътя на изцелението, толкова по-големи са шансовете ни да променим траекторията на човешката история. С нарастването на броя на оздравелите действията ни ще стават все по-целенасочени, решенията ни все по-състрадателни, мисленето ни все по-ясно, а бъдещето на света все по-светло.

Тази книга е замислена да бъде мост между идеите на личната и глобалната трансформация и да покаже, че двете са дълбоко свързани и се подкрепят помежду си. Надявам се тя да бъде не просто вдъхновение, но и да хвърли светлина върху личното изцеление и ползите от него. И макар че основният ѝ фокус е върху вашето индивидуално изцеление, при което навлизате все по-дълбоко във вътрешния си свят и се движите от навика към своята човешка природа, пътешествието завършва с изследване на удивителните възможности, на които ще се радваме, когато издигнем състраданието от междучовешко до глобално ниво. „По-леки“ изследва широко разпространените разбирания и преживявания, които хората споделят, щом започнат да опознават вътрешния си свят с някаква практика, независимо каква. Огромен е диапазонът на човешкия опит, но има някои универсални истини, които ни помагат по-добре да разберем себе си и света. Надявам се посланието на тази книга да бъде една от многото сили, подкрепящи раждането на новия свят, в който злото не е закономерност.

Книгата „По-леки“, от Йънг Пуебло, можете да закупите, с 20% отстъпка, чрез сайта на "Издателство Изток - Запад"!

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.