Плюшен мечок на име Ted направи фурор в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Комедията Ted на Сет Макфарлейн с участието на Марк Уолбърг и Мила Кунис, и рейтинг "R", налагащ възрастова рестрикция 17+ на посетителите в кинотеатрите, дебютира директно на първото място в американската боксофис класация с внушителната сума от $54.1 млн.

По този начин лентата, в която Макфарлейн е не само режисьор и сценарист, но и човекът, с чийто глас говори плюшеният мечок, на когото е кръстена, разби исторически рекорд. Става дума за постижението на Hangover от 2009 г., когато първата лента от поредицата с Брадли Купър и Зак Галифианакис дебютира с $45 млн. – повече от боксофиса на всички комедийни ленти с "R" рейтинг, издадени дотогава.

За Уолбърг това е вторият най-успешен дебют след Planet of the Apes от 2001 г. и втора визита на върха на класацията на най-доходоносните кинопродукции в САЩ и Канада за 2012 г. (първата бе с Contraband през януари).

По данни на CinemaScore, в първия си уикенд по екраните в Северна Америка, Тед е привлякъл предимно мъже (56%), като близо половината от публиката е била на възраст под 30 години. Средният рейтинг на лентата според екзитпола на компанията е А-.

Изминалият уикенд ще остане в историята с още един рекорд, за който Ted има само 1/2 от заслугата. Финиширайки на второ място в класацията с $39.2 млн., комедийната драма Magic Mike на Стивън Содърбърг даде своя принос за първия случай в историята, когато две продукции с рейтинг "R" дебютират едновременно в официалната класация с приходи от над $20 млн. всяка.

Освен Чанинг Тейтъм, който също се разписа на първото място в боксофиса по-рано тази година с The Vow и чието минало на стриптийзьор е залегнало в сюжета на филма, в Magic Mike участват Матю Макконъхи и Алекс Петифер, а процентното съотношение между зрителите от силния и нежния пол, посетили прожекциите през уикенда, е 27/73 в полза на последните. Рейтингът му е по-нисък от този на Ted – B CinemaScore, като 43% от зрителите са били на възраст над 35 години.

След като затвърди статута на Pixar на лидер сред студиата за компютърни анимации, дебютирайки на върха миналата седмица, през тази Brave е поставена на трето място. За първите си десет дни по екраните в САЩ и Канада, анимацията инкасира $131.7 млн. от продадени билети, от които $34 млн. – през изминалия уикенд.

Веднага след нея дебютира още едно ново заглавие - пак комедия, и отново филм, чийто боксофис надмина значително очакванията на специалистите. Това е Madea's Witness Protection на Тайлър Пери, чиито приходи от продадени билети възлизат на $26.4 млн.

Madagascar 3 допълва челната петица на класацията, а останалите пет заглавия от топ 10 са Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Prometheus, Moonrise Kingdom, Snow White and the Huntsman и People Like Us.

Последното заглавие също е премиерно и има звезден актьорски състав, включващ имената на Крис Пайн, Оливия Уайлд, Елизабет Банкс и Мишел Пфайфър. Негов режисьор е Алекс Курцман, CinemaScore рейтингът му е B+, а боксофисът му от уикенда възлиза на $4.3 млн.

Ice Age: Continental Drift, чиято премиера в САЩ предстои на 13 юли, е лидерът в интернационалния боксофис с $78 млн., пред Amazing Spider-Man – с $50.2. Последният е едно от заглавията с премиера в САЩ този петък.


Сподели.