Плеяда холивудски звезди в надпревара за роли в Akira

Pinterest LinkedIn +

Някои от най-популярните млади холивудски звезди проявиха интерес към двете главни мъжки роли в предстоящия широкоекранен игрален римейк на японското футуристично аниме Akira, базирано на едноименната култова манга поредица от над 2000 страници на Кацухиро Отомо.

Сред актьорите, получили копие от сценария на лентата, която най-вероятно ще бъде разделена в две части с премиерна дата за първата през 2013 година, са Робърт Патинсън, Андрю Гарфийлд и Джеймс Макавой, измежду които ще бъде избран изпълнителят на ролята на Тетцуо.

Основните претенденти за ролята на неговия противник Канеда - главатарят на банда мотористи, с когото започва историята в Akira, са Майкъл Фасбендер, Крис Пайн, Джъстин Тимбърлейк, Гарет Хедлунд и дори Хоакин Финикс, който преди три години инсценира края на филмовата си кариера, сменяйки актьорското поприще с това на хип-хоп артист.

Вместо в Нео-Токио, американската версия на Akira ще бъде ситуирана в Нео-Манхатън, издигнат на мястото на града, разрушен по време на Третата световна война.

Сподели.