PlayStation Now вече е достъпна за американските PS4 потребители

Pinterest LinkedIn +

Спомняте ли си Gaikai? Конкурентната на OnLive услуга за стрийминг на видео игри, която бе достъпна за всички PC потребители с интернет връзка и дори за кратко бе интегрирана във Facebook и някои други големи сайтове?

След като бе придобита от Sony, бе повече от ясно, че компанията ще захрани конзолите на технологичния гигант със своята cloud технология и ще даде значителен аванс на Sony пред конкурентите й, предлагайки на потребителите опцията да играят AAA заглавия в момента, в който помислят за тях, без да трябват да свалят десетки гигабайти на твърдия си диск.

Сдобивайки се с името PlayStation Now, услугата стана достъпна най-напред за отделни PS3 играчи, а сега вече е налична в отворена бета версия и за PS4 потребителите в САЩ и Канада с перспективата да "преплува" Атлантика през първото тримесечие на 2015 година.

Към момента различните абонаментни планове варират в ценовия диапазон от $3 (за четиричасов достъп) до $15 (за 90-дневен), а каталогът с игри включва около 100 заглавия с тенденцията да нараства с регулярно добавяне на нови.

"Ние вярваме, че абонаментната опция PS Now е стъпка напред към бъдещето на гейминга и сме особено развълнувани да поемем заедно с вас общността на PlayStation – на това пътешествие", казва старши директорът на PS Now – Джас Бюсър.


Сподели.