Планинският симулатор Mountain на Дейвид О`Райли – хит в App Store

Pinterest LinkedIn +

Игралното ембиънт приложение Mountain на американския аниматор Дейвид О`Райли, създал епизода A Glitch is a Glitch от поредицата Adventure Time и измислената игра Alien Child, която героят на Хоакин Финикс играе в дома си в няколко сцени от кино шедьовъра Her, изненадващо се превърна в хит в App Store, ставайки най-сваляното заглавие в жанра на ролевите игри в 33 държави.

Mountain представлява relax 'em up изживяване, което се възпроизвежда почти без намеса от страна на играча. Играта започва със задание – нарисувай картините, които изплуват в съзнанието ти, когато си помислиш за "боледуване", "живот след смъртта", "красота" и други подобни психологически и физически състояния.

Визиите, създадени от играча, рефлектират върху начина, по който ще се материализира неговата планина. Впоследствие играчът ще може да чува мислите на планината и да съзерцава начина, по който тя оживява и се променя под въздействието на промените във времето, като в нея се появяват най-различни причудливи обекти като велосипеди, коне, шапки и други подобни.

Не особено забогатял, предвид липсата на in-game опция за закупуване на съдържание, но приятно изненадан от интереса на потребителите към Mountain, О`Райли планира да добави към наличните iOS, PC, Mac и Linux версии такива за Android и Steam. Последната вече е в процес на разработка.


from David OReilly on Vimeo.

Сподели.