Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела

Pinterest LinkedIn +

България, 2012. Режисьор: Георги Костов Сценарист: Георги Костов. С участието на: Владислав Карамфилов - Влади Въргала, Ивайло Захариев, Десислава Ангелова, Деян Донков, Пламен Великов, Николай Върбанов, Асен Блатечки, Георги Кадурин, Естер Симеони, Рая Пеева и др. Комедия, екшън

За филма:

"Пистолет, куфар и три смърдящи варела" е дебютен филм на младия български режисьор Георги Костов, който е и продуцент на лентата. Както вероятно сте се досетили от заглавието и от визията на трейлъра, продукцията е вдъхновена от филмите на британския режисьор Гай Ричи.

Актьорският състав на гангстерската комедия събира на едно място някои от най-популярните имена на родния екран с не по-малко талантливи дебютанти. Главната роля е поверена на звездата от сериала "Под прикритие" Ивайло Захариев. Партнират му Георги Кадурин, когото освен в "Стъклен дом", вероятно сте гледали и на театралната сцена, Асен Блатечки ("Стъпки в пякъска", "Чужденецът", "Стъклен дом"), Деян Донков ("Хиндемит", "Под прикритие") и младата актриса Рая Пеева, която тази година сцечели награда "Икар" за дебют.

Саундтракът на "Пистолет, куфар и три смърдящи варела" включва песента на Дичо и група V.O.XX. "Няма да дам". В парчето участва и Део, а режисьор на клипа към него е Георги Костов. Дичо и Део могат да се похвалят и с епизодични роли във филма. Двамата играят футболни фенове на противникови отбори и дори се сбиват помежду си.

Историята:

Антон (Ивайло Захариев), когото всички наричат "Красивия", е студент и му трябват пари, за да може да продължи следването си. За да си ги осигури, той се забърква в сериозни неприятности и се сблъксва с поредица от абсурдни ситуации и не по-малко абсурдни личности - ексцентричен мафиот (Георги Кадурин), луд чеченец (Асен Блатечки), манекенка и футболист, които четат Достоевски, корумпирани държавни служители и един изненадващо различен топ полицай.

Сподели.