"Писма от Антарктида" излиза на 58 кино екрана в цялата страна

Pinterest LinkedIn +

Новият български филм "Писма от Антарктида" вече може да се гледа на 58 кино екрана в над 30 града в цялата страна. Официалната премиера на лентата, която се проведе снощи в София, събра над 500 гости.

Сред най-големите достойнства на филма зрителите определиха екранния дует между Ирмена Чичикова и малкия Симеон Ангелов в главните роли на майка и син, между които стои една голяма лъжа. Адмирациите на публиката получиха и актьорите Диана Димитрова, Диана Любенова, Мая Бабурска и Иван Стаменов, както и режисьорът Станислав Дончев и сценаристите Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов.

Автентичния дух на Антрактида на събитието и екрана пък пренесе големият полярен изследовател проф. Христо Пимпирев. Операторът Мартин Димитров бе поздравен и за първата международна награда за филма, която донесе преди дни от фестивала "Златно око" в Тбилиси. Зад проекта стои и голяма част от екипа на хитовото заглавие "Дъвка за балончета", който се нареди сред най-гледаните нови български филми. Режисьор е Станислав Дончев ("Корпус за бързо реагиране" 1 и 2, както и сериалите "Забранена любов", "Къде е Маги?" и "Откраднат живот"). 
"Писма от Антарктида" разказва историята на 33-годишната Диана (Ирмена Чичикова) и 8-годишния ù син Ники (Симеон Ангелов) и на една голяма тайна между тях – водена от любовта и страха, майката не събира сили да съобщи на детето, че баща му е загинал при катастрофа. Тя лъже, че той е на експедиция в Антарктида и от негово име изпраща писма и колети. Остава да разберем ще намери ли смелост Диана да каже истината на сина си, ще излезе ли лъжата извън контрол, през какво ще преминат двамата и ще ù прости ли детето.Част от снимките на "Писма от Антарктида" наистина са направени на ледения континент по време на българска експедиция до остров Ливингстън. В ролята на ръководител на българските полярници е самият проф. Христо Пимпирев, който играе себе си. С кадрите, заснети от оператора Румен Василев на Антрактида, филмът създава прецедент в световното игрално кино.

Можете да гледате трейлъра на "Писма от Антарктида" тук.
Сподели.