Pikasso с дебютен албум

Pinterest LinkedIn +

След множество сингли и съвместна работа с изявени имена от българската хип-хоп сцена, видеоклипове и концертни участия, българският изпълнител Pikasso издава дебютен албум.

Заглавието на диска е "Рефлекси", а кампанията, която съпътства реализирането му, ще протече под мотото "Хип-хоп албум, без мръсни думи". Гост-музикантите, участващи в албума, също спазват добрия тон. Сред тях се открояват имената на Бобо, Лицето, Мite, Alex P., Стереотипове, T.S. (Теслата), Флейвъра, Shugga, Леон и Sahib от България, Tzanko – неподправено качествени вокали от Германия и Baki, Johny Drastic, Sphynx и още няколко емсита от Австрия.

За музиката и аранжимента на песните са се погрижили EDIT и DJ Mezuian (Австрия). Преди промоцията на албума Pikasso обещава да представи песни с по-експериментално звучене, класически хип -хоп композиции, както и ремикси на най-известните му тракове "Втори мен", "Love Shit 2" и "Парче по парче".

"Исках да събера всички мои песни до момента, за да се концентрирам върху създаването на втори албум, освободен от отговорността на първия" – споделя Pikasso и допълва: "Аз се концентрирам върху позитивни теми и емоции, правя това, което мога и се опитвам да го правя професионално. Познавам всички, ангажирани по един или друг начин с хип-хопа в България. Приятел съм с тях, дори първоначалната идея за име на албума беше "Всички обичат Pikasso". По-глобално погледнато мисля, че така спряганото "обединение" на рапърите в БГ започва да се случва чак сега. До известна степен за това помогна и MySpace".

Pikasso е собственик на рекламно студио, в което работи като графичен и уеб дизайнер. Предстои му втора самостоятелна изложба живопис и издаване на книга с негови стихове и кратки разкази.

Певече информация за албума "Рефлекси" може да намерите тук.

Сподели.